• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Zestaw kluczy i nasadek

Danny

Początkujący
Punktów
0
możecie polecić mi taki nieduży zestaw kluczy nasadowych? tak do 100, 130 złotych powiedzmy, najlepiej 1/4 ", tylko żeby mi posłużył, znaczy szukam czegoś solidnego.

BBartek

Nowy
Punktów
0
Ja zakupiłem jakiś czas temu zestaw 25-elementowy z nasadkami 1/4" firmy Bahco. Klucze sprawują się nienaganne, są solidne więc jestem z nich bardzo zadowolony. Cena była dosyć atrakcyjna bo płaciłem ok 110 zł.

Kartofel

Nowy
Punktów
0
Z Bahco te co Cię interesują mają w komplecie po 36 sztuk, 16 sztuk tylko, że są trochę droższe. Mam jeden komplet takich kluczy tylko, że z nasadkami 1/2, spisują się bardzo dobrze.

Pat0111

Nowy
Punktów
0
Ja też mam Bahco i cenię sobie tę firmę. Używam jej około pół roku, ale do tej pory klucze spisują się rewelacyjnie.
Sam używam zestawu: http://www.ceneo.pl/12872739
Cena nie zbyt wygórowana, a klucz solidny i dobrze siedzi w łapie. Nakrętki też nie odskakują co jest dużym plusem.

BBartek

Nowy
Punktów
0
muszę podzielić się jeszcze jednym newsem...mam kumpla który ma warsztat samochodowy, tak ostatnio zainteresował się moim kompletem kluczy, że stwierdził, że każdemu ze swoich mechaników sprawi taki prezent na gwiazdę:)

Kartofel

Nowy
Punktów
0
BBartek- twój kumpel ma gest i zna się na rzeczy :) Bardzo fajny prezent, sam by się z takiego ucieszył gdybym takich kluczych nie miał.

Danny

Początkujący
Punktów
0
ja też chętnie przygarnąłbym taki prezent, ma koleś gest, ja na święta dostaje od szefa... godzinę krócej pracy w wigilię :/

koksiu621

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
273
Miasto
Kudowa-Zdrój
Punktów
0
Miasto
duże_miasto
W tej kwocie popatrz na narzędzia yato. Maja niskie ceny i dobra wytrzymałość miałem już porządne grzechotki ale wysiadały kiedyś na biegu kupiłem yato bo innych nie było na miejscu w sumie mam 2 normalne jedna przedłużana i 2 małe robie juz nimi jakieś 4 lata i ich nie oszczędzam ;) http://allegro.pl/zestaw-narzedzi-38cz-1-4-yato-yt-1447-walizka-fv-i3133321723.html

Dlaczego nikt nie napisze, że YATO to chiński złom?!? Czy nikt tu z piszących nie używa tych narzędzi?
Śmieszą mnie osoby, które chwalą te chińskie badziewie - ile Wam płacą za tą reklamę?

Co do PROXXONa - wart swojej ceny, bardzo dobrze narzędzie - ciężko je zajechać.
BAHCO jest strasznie przereklamowany na wszelkich forach.

Ostatnia edycja:

metalworks

SuperMechanior
Punktów
54
Dlaczego nikt nie napisze, że YATO to chiński złom?!? Czy nikt tu z piszących nie używa tych narzędzi?
Śmieszą mnie osoby, które chwalą te chińskie badziewie - ile Wam płacą za tą reklamę?

Ja używam i to sporo, np. nasadki udarowe przy codziennych naprawach wózków widłowych. Zdecydowanie cięższe środowisko pracy niż samochodówka a trzymają i sprawują się świetnie. YATO ma gorsze i lepsze produkty, ich dużą zaletą jest bardzo dobry stosunek ceny do jakości.

NorbertK

SuperMechanior
Punktów
214
Jak ktoś jest do czegoś uprzedzony to tysiące opinii na plus nie zmienią jego zdania na temat danego produktu.
Też używam YATO i sobie chwalę.

Kinio73

SuperMechanior
Punktów
58
Miasto
Stargard
PROXXONa zjeżdziłem po 18tu latach.Nie wiem jak to nazwac flustracja,rozczarowanie zapewniano że mnie przeżyje...

selim

SuperMechanior
Punktów
297
Miasto
Sląsk
grzechotki z yato - syf do kwadratu
bahco - ile to jest na rynku ? niewiele można powiedzieć
PROXXON....trochę od kolegów słyszałem narzekań na grzechotki i klucze dynamometryczne
podobno już nie ta jakość

sprzedałem grzechotki dwie z hazeta (600 niutonów) - obydwie do reklamacji po niespełna roku poszły

ja,już tam nie wierze w żadną firmę ....wszystko z chin idzie (w jakiś normalnych pieniądzach)

greghorn

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
427
Miasto
Miechów

Co do PROXXONa - wart swojej ceny, bardzo dobrze narzędzie - ciężko je zajechać.
BAHCO jest strasznie przereklamowany na wszelkich forach.
Ta. Gość który ma na tym forum ponad 2000 postów jest opłacany żeby reklamować "chiński badziew", a ten co ma jednego posta jest rzetelny w swej opinii....
Rzeczywiście jaśko z miasta... dużego miasta... Brak słów.

koksiu621

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
273
Miasto
Kudowa-Zdrój
Obojętnie jaka firma , ważne jest to jak kto używa np grzechotki , wiadomo że jak grzechotką odkręca się za pomocą rury , to żadnej firmy grzechotka nie wytrzyma . Ja tam teraz nie patrzę na te drogie firmy co dużo osób sobie chwali , mam przykład że chińskie też może być dobre , kupiłem kiedyś walizkę z narzędziami najtańsze co mogło być jakieś 160 zł używam ich już około 10 lat i żadna nasadka nie pękła i do tego używam ich do pneumatyka. Teraz niedawno kupiłem tani wózek vorela i złego słowa na ten wózek nie powiem a cena 1450 zł. Nie wszystko tanie jest do d. . .

Josep

SuperMechanior
Punktów
40
Miasto
Bytom
www.lapaj.aspnet.pl
A co sądzicie o zestawach NEO ? Niby mają 25 lat gwarancji. Czy testował ktoś zestaw z NEO i jakie są opinie na jego temat ?

Do góry Bottom