• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Zestaw narzędzi

mlody67

SuperMechanior
Punktów
114
Miasto
Wrocław
Motocykle napisz do czego potrzebujesz - tzn. co najważniejsze jaka intensywność prac - amatorska naprawa czy warsztat?

greghorn

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
427
Miasto
Miechów
Honitona moge polecić, kiedyś kupiłem zestaw nasadek i grzechotke do tego, służą juz długo i jeszcze sie nie rozleciały. Nasadki czesto ida do pneumata jak nie mam udaraowych w tym rozmiarze. Dodatkowo duża grzechotka bardzo dobrze leżu w ręce.
Co do zestawu bitów to osobiście mam wrażenie że czy ten czy ten to jedna produkcja - tylko rózni się producentem. Mam zestaw taki jak ten z NEO, tylko na skrzynce pisze Corona. Jednego już urwałem, ale też ciągnąłem go na przedłużeniu rurką, więc siła była konkretna. Gdybym miał wybierać miedzy Yato a Neo to osobiście sugerowałbym sie ceną. Dla mnie te marki sa porównywalne.

Enew

Uczestnik
Punktów
0
Na narzedzianonstop.pl widziałem bardzo dobre ceny, nawet za Stanleye, na ceneo też często wychodzą na dobrej pozycji. Ja bym poszukał po prostu korzystniejszych ofert poza Allegro.

Punktów
0
A ja bym się zastanowił na YATO. Z Honitona akurat nie korzystałem i nie wiem jak się na dłuższą metę spisuje - ale z YATO mam styczność codziennie. Uważam, że zestaw zdecydowanie wart zakupu. A jeżeli budżet pozwala i w zależności od potrzeb to rozważyłbym zakup modelu YT -3887

tygrys445

Uczestnik
Punktów
3
Miasto
Koło
polecam yato neo jesst zabardzo świecący slizga się bardziej w brudnych łapach

Enew

Uczestnik
Punktów
0
Proliny są lepsze od Yato na 100%. Cena jest jakimś wyznacznikiem jakości, nie mówię już o takich odlotach typu Stanley, ale nie ryzykowałbym kupna tak tanio jak sprzedaje właśnie Yato.

DyziekVW

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
396
Miasto
Prudnik Opolskie
Proline to największe gówno,stanley podobnie,Yato z kolei nadaje sie do roboty.Nie masz z tym doświadczenia i bazujesz na domysłach-nie zabieraj głosu.

tygrys445

Uczestnik
Punktów
3
Miasto
Koło
to zalerzy który stanley firma podzieliła się hyba bo jedne narzedzia są w cenie covala a inne w cenie bety

DyziekVW

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
396
Miasto
Prudnik Opolskie
Wysoka cena to marża sprzedawców a narzędzia błyskawicznie wymiękają.Sprzedawcy bazuja na "legendzie" Stanleya i zawyżają ceny.Prawdziwy stary Stanley jest dostepny juz chyba tylko w USA

old1977

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
502
ja mam do tej pory grzechotkę i nasadki stanleya kupione jeszcze w latach 90-siątych majątek na to wydałem ale śmigają do dziś mam znajomka w US ostatnio z nim gadałem żeby wysłał mi parę kompletów oryginalnego stanleya obiecał że wyśle zobaczymy co to wart będzie?

Enew

Uczestnik
Punktów
0
Moja opinia wyszła z doświadczenia, Proliny mnie nie zawiodły, Yato są za tanie i ich nie próbowałem, a Stanleye za drogie i też ich nie próbowałem. Znalazłem złoty środek, dziękuję.

DyziekVW

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
396
Miasto
Prudnik Opolskie
Jak mogłes znaleźć złoty środek,skoro tylko jednej firmy narzędziami pracowałeś i nie masz żadnego odniesienia?:) Musisz robić wyjątkowo lekkie prace,że Proline daje rade :) załóż rure 2m na pokrętło z nasadką proline...zęby wybite :D albo potraktuj pneumatem to rozorana :D

Enew

Uczestnik
Punktów
0
Tak jak wcześniej mówiłem, na moje oko niektóre produkty są zbyt tanie by przetrwały przez dłuższy czas, a na inne nie chcę wydawać kupy kasy. Kupiłem Proliny w średniej cenie na rynku i jak DO TEJ PORY mnie nie zawiodły. Sam też nie wiesz co się stanie z Twoimi narzędziami jutro lub pojutrze, ale ja mam już swoje jakiś czas i jestem po prostu z nich zadowolony.

DoktorBLN

SuperMechanior
Punktów
12
W warsztacie używam Bez firmowych ;) Piszę tylko chrom-Vanadium :) Akurat taki wózek dostałem :) Inni mają wszystko Jonnesway'a szczerze, to nie widzę, różnicy. Bardzo podobny okres zużycia :) Co do torxów to chyba 4 firma jest brana i to samo. Łamią się, skręcają itp. Moim zdaniem warto kupić najtańszy zestaw (bez przeginania z tym najtańsze;P) , bo płacimy za firmę :) Jonnesway, neo i coś jeszcze było. Wszystko śmietnik :) Wytrzymałość kluczy zależy tylko i wyłącznie od człowieka, który z nich korzysta :) Tak, że ja bym się firmą w ogóle nie sugerował :)

DyziekVW

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
396
Miasto
Prudnik Opolskie
Enew-tak się składa,że wiem co sie z nimi stanie :) zupełnie nic :) pracuje na Yato,Proxxon,Jonnesway ,King Tony i paru innych od 2 lat i lekko nie mają,zestaw nasadowych kluczy proxxona katuje od lat ponad trzech,jak trzeba zakładam na pneumata,skacze po grzechotce-zero zużycia.
Dodam,że nie używam ich do "okazjonalnego majsterkowania",tylko robie nimi bez ich oszczędzania,a przy samochodach lekko nie mają.Pneumat 1356Nm z Yato-rewelacja-chodzi u mnie drugi rok a wcześniej robił na serwisie w Niemczech,odkręca wszystko.Tak samo płaskie klucze z Yato-rewelka.Z Yato mam jeszcze nasadki 12 kątne,wkrętaki,jakies szczypce długie,do izolacji,boczne,morsy,ściągacz do końcówek drażków...i co?I jestem zadowolony.Natomiast miałem pare narzędzi z Prolina i poszły dość szybko na smietnik...a nie przepraszam-mam JEDNO narzedzie z Proline.....przedłużke 1/2 cala 50mm...ona jakoś daje rade :D

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
4 lata temu szef kupił nam zestaw gedor 3/4 ' honiton, wtedy firma nieznana, mówiliśmy że pewnie kupili najtańsze g... Ale one wytrzymały wszystkie możliwe katusze, najlepsze jest pokretło, można założyć rurę 2,5 m i nie pęknie, tylko jedna nasadka pękła bodajże 30

Do góry Bottom