• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Zestaw szczypiec do opasek

Mck pomocnik

SuperMechanior
Punktów
68
Jakie polecacie szczypce kompletowe w rozsądnej cenie do różnych opasek zaciskowych?Chodzi mi o takie które można spokojnie powiedzieć że nie rozsypią się po kilku razach użytkowania

KOGUT91

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Żory
Podłączam się do odpowiedzi.
Szukam tak samo kluczy nasadowych grzechotka + torxy itd Chodzi mi głównie o firmy Yato lub NEo-tools ktoś coś doradzi?

Mck pomocnik

SuperMechanior
Punktów
68
Osobiście mam walizkę neo jakieś prawie 3 lata i dobrze się spisują. Z yato posiadam bity i dużo nasadek również nie dają złego wrażenia

fasoliusz

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Sochaczew
Szczypce miałem tańsze i droższe. Szczerze powiedziawszy, najlepiej dla mnie spisuje się Knipex. Ceny może i wysokie, ale ząbki po kilku latach nie okazują większego zniszczenia/wytarcia. Dodam tylko tyle, że nie są oszczędzane, nie raz śruba się w uścisku obruci przy pneumacie.
Co do zestawu to się nie wypowiem, zawsze kupowałem oddzielnie. Na szczypcach nie oszczędzaj bo będziesz z nich korzystał codziennie.

Mck pomocnik

SuperMechanior
Punktów
68
Najbardziej potrzebuję szczypiec do opasek zaciskowych do węży itp.np z linką oraz jakieś odgięte

fasoliusz

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Sochaczew
Nad tymi z linką też bym radził nie oszczędzać. Miałem tanie i przy mocniejszej opasce omyka na ząbkach i się luzuje. Linka też w nich lubi się rozciągać. Jak linka puści czy omknie to lepiej ręki przy opasce nie trzymać :D Teraz mam Jonneswaya, jak na razie się trzymają, ale następnym razem kupię coś z najwyższej półki.

Mck pomocnik

SuperMechanior
Punktów
68
Ale jakieś marki narzędziowe polecasz? Chciałbym podkreślić że szczypce nie będą używane cały czas. Raczej sporadycznie

Do góry Bottom