• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

żarciki,piszczie pośmiejemy się

Fryderiq

SuperMechanior
Punktów
264
Miasto
.

Grzegorz.Józefów

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
489
Miasto
Józefów
Cenzura za niewygodny komentarz ...
Ciekawostki o Teslach : https://motofocus.pl/po-godzinach/118672/tesla-sprzedawala-swiadomie-wadliwe-samochody
napisałem w komentarzu że artykuł nieudolnie częściowo przetłumaczony przez goooglotłumacza ze strony : https://www.reuters.com/investigates/special-report/tesla-musk-steering-suspension/
i komentarz nie ujrzał światła dziennego ...
słabe bo niewygodne dla ... właśnie zobaczyłem że autorem był :
Autor: Marek Białowąs
Redaktor portalu MotoFocus.pl
a aktualnie po napisaniu komentarza/zwróceniu uwagi przeze mnie w ciągu dnia nagle autorem jest :
Opublikowane przez: Redakcja

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
Paneweczka czeka:D

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
Poziomowanie wody

Fryderiq

SuperMechanior
Punktów
264
Miasto
.
Chyba mamy coś nowego jako dodatek do "inteligentnych olei silnikowych"

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1627
Chyba mamy coś nowego jako dodatek do "inteligentnych olei silnikowych"

20gramów za 64,25zł. sporo jak za taką tubeczkę.
ale tutaj się płaci za nanotechnologię i inteligentne molekuły prosto z nasa :D

chociaż z drugiej strony:

zdradzę wam wielką tajemnicę :) patent który mnie nauczył mój sensei: pasta do docierania zaworów działa bardzo podobnie, a jest o wiele tańsza.

jedyne co jestem pewien- tak wyglądają producenci tego specyfiku:

season 5 money GIF

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1627
Arni, ty z poznania jesteś, więc może wytłumaczysz co autor miał na myśli. (tak jak w szkole, na języku polskim) :D

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
Arni, ty z poznania jesteś, więc może wytłumaczysz co autor miał na myśli. (tak jak w szkole, na języku polskim) :D

Na tym rondzie kiedyś gościu mało by mnie zgarnął TIRem:D bo że środkowego pasa skręcał w lewo także nic mnie nie zdziwi, gorsze od ronda Rataje jest tylko Śródka tam to jest dopiero jazda bez trzymanki :D
Automatyczne połączenie postów:

A tutaj widzę że chłop wjebał się na nie swój pas ruchu i jeszcze ma pretensje :woot:

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1627
A tutaj widzę że chłop wjebał się na nie swój pas ruchu i jeszcze ma pretensje :woot:

i wcale mu się nie dziwię. nie wiem co za geniusz wymalował, a właściwie zaprojektował, linie na drodze. są bardzo mylące. wszelkie oznaczenia powinny być proste i łatwe w zrozumieniu. nawet nie zrozumieniu tylko intuicyjne. ciężko podczas jazdy się zatrzymywać i rozkminiać o co tutaj chodzi i jak jechać :D

gorsze od ronda Rataje jest tylko Śródka tam to jest dopiero jazda bez trzymanki :D

właśnie obejrzałem na youtubie. dla mnie wygląda to normalnie: rondo ze światłami.
w angli często są takie. przed wjazdem na rondo światła. a na samym rondzie znowu co zjazd kolejne światła. i wcale to nie działa na zasadzie zielonej fali. dokładnie odwrotnie.
1710332737318.png

problemem są też dla tubylców małe ronda, tzw pinezki- czyli te z wymalowaną kropą na środku. zamiast pojechać do dokoła, to skręcają jak na zwykłym skrzyżowaniu. tutaj narysowałem. zielony powinien pojechać jak zielona strzałka, ale większość jeździ jak czerwona.

1710332589226.png

przy okazji: przy zjeżdżaniu z ronda niebieski musi ustąpić pierwszeństwa :)

rondo z domem po środku
1710332926511.png

a tutaj najfajniejsze magiczne rondo :)
1710332370612.png

1710332424169.png

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
zatrzymywać i rozkminiać
Ja uważam że ten koleś z tyłu ma winę bo uderzył w samochód który znajdował się na pasie którym się poruszał a on na niego wjeżdżał i to jeszcze uderzył go w tył:D co on sobie myślał? Że jest przejrzysty? Zajęty był rozmową przez telefon zamiast patrzeć, ja często w Poznaniu mylę pasy ale nikomu się nie pakuję pod ryj tylko jadę jak najbardziej bezkolizyjnie i w razie czego objeżdżam dookoła rondo i wtedy czekam na okazję żeby wjechać tam gdzie chcę
rondo ze światłami
Dla mnie Śródka to normalne rondo ale czasami tam są wszystkie światła zielone :D dla samochodów i dla pieszych i wtedy zaczyna się chaos, trzeba po prostu ustąpić i nie pchać się bo ja mam pierwszeństwo, mądry ustępuje głupiemu

magiczne rondo
To chyba było w pobliżu gdzie pracowałem, firma już nie istnieje Cotswold Landrovers Frampton Mansell, przejeżdżało się koło Stroud u na Cirencester i to magiczne rondo już w pierwszych dniach pobytu musiałem się nauczyć:D

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2076
Miasto
Kaczory
Tak szczerze to z wszystkich miast Polski najbardziej nie lubię jeździć po Poznaniu

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
Przez ciebie śniła mi się Anglia:) to co zawsze szukanie którym autobusem dojadę na lotnisko i śnił mi się samochód z silnikiem chłodzonym powietrzem że ciąłem nożem papierową chłodnicę:D ale to już wina Terenwizji

Psikuta1994

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
410
IMG_20240315_132850700.jpg
Ford transit. 2017 r. Tu zdjęcie juz po odnalezieniu gdzie są wtryski

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2076
Miasto
Kaczory
Przecież to warstwa przeciw wodzie i korozji. Nie ruszaj.

Do góry Bottom