Jakie rozwiązanie problemu zaproponowali?Zmierzone w Aso jeden cylinder 8,5, pozostale 2 po 9,5 No generalnie dobrze to nie jest.
Jakie rozwiązanie problemu zaproponowali?Zmierzone w Aso jeden cylinder 8,5, pozostale 2 po 9,5 No generalnie dobrze to nie jest.
uzupelmili olej na max i kazali pojawic sie po 1000 km, badz po pojawieniu sie komunikatu. Chca wiedziec dokladnie i niezaleznie ode mnie ile tego oleju schodzi. Ok, to wydaje się sensowne, ze nie chcą bazować na stwierdzeniu klienta.Jakie rozwiązanie problemu zaproponowali?
To niestety -prawda. jest to jakieś wyjście tyle że kosztowne.Koszty w ASO około 30k nowy silnik z wymianą
U mnie był podobny zabieg, wymiana oleju, filtra oleju i rozrządu, na ta chwile zrobiłem okolo 1500km i olej jest od dolania na jednym poziomie. Sam nie wiem co o tym myśleć.uzupelmili olej na max i kazali pojawic sie po 1000 km, badz po pojawieniu sie komunikatu. Chca wiedziec dokladnie i niezaleznie ode mnie ile tego oleju schodzi. Ok, to wydaje się sensowne, ze nie chcą bazować na stwierdzeniu klienta.
Nie proponowali wymiany silnika, raczej naprawę, ale też słusznie stwierdzili ze po jego rozebraniu moze sie okazać że nie ma czego remontować. I to jest kolejny problem - bo koszt rozebrania silnika mały nie jest, trzeba go pokryć i wrocić do punktu wyjścia. To oczywiście najgorszy scenariusz ale niestety mozliwy.
Możliwe że te zabiegi pomogły a sam silnik jest ok. Obserwować i sprawdzaćU mnie był podobny zabieg, wymiana oleju, filtra oleju i rozrządu, na ta chwile zrobiłem okolo 1500km i olej jest od dolania na jednym poziomie. Sam nie wiem co o tym myśleć.
Z drugiej strony u Ty nie zauważyłeś żadnych problemów w uzytkowaniu oprocz ubytku oleju, prawda? Więc to też wróżenie z fusow niestety...Możliwe że te zabiegi pomogły a sam silnik jest ok. Obserwować i sprawdzać
Bez rozebrania silnika - niestety tak to wróżenie z fusów. Natomiast tu na forum mnie zasugerowano aby sprawdzić kompresję - jeśli jest słaba to jest to jakaś informacja (niestety nienajlepsza). Poza tym to co robię teraz czyli zalanie oleju na maxa i po tysiącu km sprawdzenie w stacji która dolewała ile tego oleju tak naprawdę ubywa (obiektywnie i precyzyjnie).Z drugiej strony u Ty nie zauważyłeś żadnych problemów w uzytkowaniu oprocz ubytku oleju, prawda? Więc to też wróżenie z fusow niestety...

francuskie.pl
tak wiem, dziś będę w aso i zapytam "a co wy na to?" ten komunikat krąży wśród zainteresowanych, natomiast na stronie stellantisa - go nie ma.Nie ma za co
![]()
Serwis i naprawa silników benzynowych 1.2 PureTech w przypadku problemów z paskiem i ciśnieniem oleju. Oficjalny komunikat producenta | Francuskie.pl - Dziennik Motoryzacyjny
Stellantis, właściciel takich marek marek Citroën, DS Automobiles, Fiat, Jeep, Opel i Peugeot, informuje o działaniach związanych z silnikiem 1.0 oraz 1.2francuskie.pl
Daj znać proszę jak odniósł sie do tego serwis.tak wiem, dziś będę w aso i zapytam "a co wy na to?" ten komunikat krąży wśród zainteresowanych, natomiast na stronie stellantisa - go nie ma.
oczywiscie- dam znać, mam nadzieję że dziś bo auto mam tam wstawione.Daj znać proszę jak odniósł sie do tego serwis.
Według debili z Brukseli silnik uszkodzony, auto na złom.....A co mają powiedzieć . Silnik do wymiany , bo remontować się nie opłaca . I tak co 80 tysięcy kilometrów.... Przecież silnik to część wymienna .

Przecież masz napisane w artykule :A czy wiadomo na czym ta akcja serwisowa ma polegać dokładnie (lub na czym już polega u niemcow)? Znajde gdzieś jakieś szczegóły?
Bo nie wiem czy to co u mnie zrobili na gwarancji (wymiana rozrządu, oleju, filtra i czyszczenie smoka) się tego tyczy czy to całkiem coś innego?
"Przygotowano rónież zalecenia eksploatacyjne i serwisowe, tj.: