• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

1.4 TSI USTAWIENIE ROZRZĄDU

vandzianman

SuperMechanior
Punktów
14
Miasto
Myszków
Witam wszystkich. Mam jutro do wymiany rozrząd w skodzie octavia 1.4 tsi. Mam cały opis z programu i blokady wałków rozrządu jednak nie wymieniałem takiego wcześniej więc prosił bym o sugestie osób które robią takie silniki na co dzień. Przede wszystkim ile czasu muszę poświęcić na wykonanie tej wymiany, czy obejdzie się bez ściągnięcia miski olejowej? Czy ustawić silnik w GMP przy pomocy czujnika zegarowego tak jak jest to opisane w instrukcji czy po prostu zrobić sobie dodatkowy znak na wale? Ile mniej więcej kasuje cię za wymian takiego rozrządu i na co jeszcze zwrócić uwagę. Z góry dziękuje za odpowiedz i pozdrawiam.

lukaszking

Początkujący
Punktów
0
Miasto
warszawa
Witam wszystkich. Mam jutro do wymiany rozrząd w skodzie octavia 1.4 tsi. Mam cały opis z programu i blokady wałków rozrządu jednak nie wymieniałem takiego wcześniej więc prosił bym o sugestie osób które robią takie silniki na co dzień. Przede wszystkim ile czasu muszę poświęcić na wykonanie tej wymiany, czy obejdzie się bez ściągnięcia miski olejowej? Czy ustawić silnik w GMP przy pomocy czujnika zegarowego tak jak jest to opisane w instrukcji czy po prostu zrobić sobie dodatkowy znak na wale? Ile mniej więcej kasuje cię za wymian takiego rozrządu i na co jeszcze zwrócić uwagę. Z góry dziękuje za odpowiedz i pozdrawiam.
To są wredne silniki,największym problemem dla mnie było włożenie blokady wałków rozrządu,koło zmiennych faz ma lewy gwint.Ja nie ściągałem miski olejowej.AA i jeszcze jedno po złożeniu i dokręceniu wszystkiego,po wyjęciu blokad odrazu założyć tylne dekielki,żeby odrazu nie obracać wałem! Bo mi pospadały dźwigienki i jeszcze raz musiałem rozbierać :(

brzozaayz

SuperMechanior
Punktów
161
Robiłem niema problemu trochę dłubaniny dobre blokady i do roboty.

Do góry Bottom