• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

1.6 JTD po przeskoku paska

Regaciarz

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
377
Mają mi przyciągnąć na plac trupa 1.6 JTD po 2015 roku, objawy wskazują na przeskok rozrządu. Są jakieś pułapki w tym silniku i lepiej nie dotykać czy normalna jednostka? Jakoś tego silnika jeszcze nie robiłem i go nie kojarzę co to jest

GSS-Daniel

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
399
Ja jakieś pierdoły naprawiałem, wygląda jak mniejsze 2.0 JTD. Dasz radę
Ale tam pasek to jest na 10 lat lub 240tys jak kiedyś czytałem...

Regaciarz

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
377
Jak patrzę po zdjęciach to mi to 1.9 16v przypomina, tylko turbo zamiast do dołu wyciągnęli na wierzch. Dam radę ale czasem lepiej zrobić wywiad, na pierwszy rzut oka takie 1.6 psa też wygląda normalnie ;) już wjechało do mnie na plac, póki co stwierdziłem, że pasek lata jak szmata i raczej napinacz poszedł. W pamięci błędy przepływomierza i wałka rozrządu.
Jak doczeka na swoją kolej zobaczę ile zębów przewalone, założę nowy pasek i sprawdzę czy wykazuje jakąś kompresję

Regaciarz

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
377
Wiem, ale zdjęcie pokazujące manometr z praktycznie zerowym ciśnieniem nie pozostawia złudzeń u klienta ;)

Auto-Port

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
361
Zwróć uwagę na ustawienie pompy wtryskowej żeby za chwilę ci się sytuacja nie powtórzyła

Do góry Bottom