• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

1.8T AWT odpala zawsze za drugim razem.

Kaniu

Bywalec
Punktów
1
Miasto
Warszawa
Witam mam problem w 1.8t samochód po nocy zawsze odpala za drugim razem, można kręcić i godzinę trzeba wyłączyć zapłon i za drugim razem zawsze odpali. Nie daje nic nabijanie ciśnienia paliwa, instalacja LPG jest odpięta od wtrysków a przewody zaślepione. Przepływka wymieniona filtr paliwa też świece nowe

Kaniu

Bywalec
Punktów
1
Miasto
Warszawa
wymieniłem przekaźnik pompy paliwa i odpalił od strzała zobaczę jak będzie jutro

Kaniu

Bywalec
Punktów
1
Miasto
Warszawa
i tak jak się spodziewałem postał i nie odpalił kręcił i kręcił dopiero za drugim razem bez problemu, po remoncie silnika nawet nie kręcił tylko załapał od razu nie wiem o co chodzi

Kaniu

Bywalec
Punktów
1
Miasto
Warszawa
Dobra panowie chyba jest przyczyna zapomniałem dodać że jest jakiś skurwiały alarm założony Challenger czy możliwe jest że on blokuje zapłon przy pierwszym kręceniu?

Kaniu

Bywalec
Punktów
1
Miasto
Warszawa
Z tego co pisze na tej kartce to odcinać ma albo pompę paliwa albo zapłon, pompa paliwa działa ponieważ wymontowałem listwę wtryskową i przy pierwszym kręceniu paliwo ładnie było rozpylane, a ze schematu wynika że nie ma żadnego przekaźnika tylko jakiś guziczek który teraz nie działa ponieważ system tak jakby sam się rozbraja po przekręceniu a wcześniej samemu się rozbrajało spróbuję to zmienić

Do góry Bottom