• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

A4 B6 1.9 AWX nie zawsze odpala

Piotr.m

SuperMechanior
Punktów
48
Miasto
Chyżowice
Witam walczę z takim problemem
Auto nie zawsze odpala od strzała raz jest tak że dotknie się kluczyk i zapali a raz jest tak że dotknie się słychać że złapie ale zgasnie potem już kręci dłużej i aż załapie następnie jak sie zgasi zapala od strzału nie ważne czy ciepły czy zimy odpalając raz po raz 5 razy od strzału a kilka razy ma się wrażenie za zapalił puszczę kluczy zgasł i tak kolej e5 razy aż się dłużej przytrzyma na rozruszniku to odpala ,co zrobione było świece żarowe ok
Uszczelniacze na pompkach wymienione pompa tandem założona druga. Pompka w zbiorniku pompuje synchronizacja rozrządu sprawdzona jest na O pompki się mieszczę w normach ale to nie ich wina raczej.

Piotr.m

SuperMechanior
Punktów
48
Miasto
Chyżowice
Błędów brak. Dodam że na postojówkach czy normalnie włączonych światłach auto odpala idealnie gdy włącznik świateł jest na 0 auto złapie zgaśnie i tak za każdym razem może za piątym odpala.

Piotr0583

SuperMechanior
Punktów
14
Miasto
TK
Wymień lub napraw przełącznik świateł a usterka zniknie. Pozdrawiam.

Ursusraketa

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
138
Potwierdzam miałem tak w Małyszu ,przełącznik świateł był winny .Audi przewaga dzięki technice .

tolip

Początkujący
Punktów
2
Miasto
mazowieckie
Mój znajomy wymienił włącznik świateł i też problem ustąpił. Nie próbowałem tego jeszcze logicznie uzasadnić, ale przypadek ciekawy.

Do góry Bottom