• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

A4 b6 brak komunikacji z ECU

Piotr.m

SuperMechanior
Punktów
48
Miasto
Chyżowice
Witam mam problem z audi ledwo jedzie rozpędza sie jak by przyczepę ciągnęło dopiero od 2tys czuć że coś proboje jechać. Chciałem zrobić diagnostykę lecz nie mogę się połączyć z ECU silnika że wszystkim innym jest komunikacja błędów brak jedynie w immo jest ze zły kluczyk ale auto odpala normalnie silnik pracuje. Myślicie że może być coś uwalone w zegarach bądź kabinowane z immo że nie można się połączyć ze sterownikiem silnika? Komunikacja idzie przez zegary z tego co mi wiadomo.

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
Może linia K obcięta od stera. Czym się łączysz?

Piotr.m

SuperMechanior
Punktów
48
Miasto
Chyżowice
vcds i autocoma. Pierwszy raz spotkał mnie taki problem jak by się z niczym niekomunikowal to bym zrozumiał ale po za ECU łączy się e wszystkimi innymi w tym aucie.

Mesiek

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
471
Miasto
PLE
Niektóre emulatory immo blokują komune. Pewnie ktoś zasadził niespodziankę w liczniku lub za nim.

Piotr.m

SuperMechanior
Punktów
48
Miasto
Chyżowice
Też tak myślę na jednym kluczyku mruga kontrolka od immo ale auto odpala kontrolka przestanie mrugać na drugim kluczyku normalnie po włączeniu zapłonu kontrolka się zapala i gaśnie ale już nie mruga. błąd od immo to nie prawidłowy kluczyk na jednym i drugim ten sam błąd już nie pamiętam ale na tym pierwszym co mogą kontrolka od immo był jeszcze jeden błąd w immo ale nie pamiętam już jaki.

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
Z radiem już miałem przypadek, ale wtedy zero komuny z wszystkimi sterami ;)

Piotr.m

SuperMechanior
Punktów
48
Miasto
Chyżowice
Problem rozwiązany ktoś gtzebal w sterowniku dzwoniłem do właściciela powiedział że miał. Problem z immo i wutowali mu kość że sterownika.

Do góry Bottom