GregorLen
SuperMechanior
Witam. Mam problem z Alfą 159 z 2006 r. 1,9 150 mustangów. Trafił do mnie z zapaloną kontrolką silnika, błędy P0093, P0092, P0091 ciśnienie paliwa(regulator wejściowy pompy wysokiego ciśnienia). Po skasowaniu błedów silnik chodzi normalnie, można gazować i błąd nie powraca. Obserwowałem ciśnienie paliwa i zgadza się z oczekiwanym ( na wolnych obrotach ok. 270 bar) W czasie jazdy przy przyspieszaniu ok 3000 obr. wyskakuje check i za chwilę wchodzi w tryb awaryjny, brak mocy. Jeździłem z komputerem obserwując ciśnienie aktualne i zadane. Po wyskoczeniu błędu ciśnienie paliwa gwałtownie rośnie, na wolnych obrotach ok. 730 bar, słychać "twardą" pracę silnika silnik nie przekracza 2000 obr. Po skasowaniu błędu w czasie pracy silnika wszystko wraca do normy. Błedy przeważnie to P0091, P0092. Ten problem wystąpił po wymianie sterownika w innym warsztacie. Podobno oprogramowanie skopiowane było dobrze przez elektronika. Zmieniłem filtr paliwa, wykręcałem zawór ciśnienia na pompie. Na listwie CR jest drugi zawór regulacji ciśnienia. Pytanie czy to któryś z zaworów, czy czujnik ciśnienia ?