kam02
Gaduła
- Punktów
- 4
witam nam taki problem z Alfą Romeo GT 1.9 150 KM klient przyprowadził na wymianę sprzęgła ponieważ rozsypało się łożysko oporowe, sprzęgło zostało wymienione na nowe firmy Valeo. Po odebraniu auta i zrobieniu ok 300km wypięło się łożysko oporowe z docisku co bardzo mnie zdziwiło ale oczywiście zaskoczyło mi łożysko w docisk jak wyciągnąłem wysprzęglik, wszystko skręciłem i samochód jeździł zauważyłem że są delikatne drgania na pedale sprzęgła na luzie i przy cofaniu. Klient mówił że też zauważył take objawy a wcześniej ich nie miał. MOJE PYTANIE CZY MOŻE KTOŚ SIĘ Z TYM SPOTKAŁ ŻEBY NOWE SPRZĘGŁO MIAŁO JAKIEŚ WADY I PRZEZ NIE SĄ PRZENOSZONE DRGANIA WYCIĄGNOŁEM SPRZĘGŁO WIDAĆ TYLKO NA TARCZY SPRZĘGŁA JAK BY NIE RÓWNO BRAŁA ALE PO ZA TYM NIC INNEGO NIE WIDAĆ ITP WYCIĄGNOŁEM TEŻ KOŁO DWU MASOWE I NIC NA NIM NIE PO KOJĄCEGO NIE WIDZĘ LUZU NA BOKI ITP I JUŻ NIE WIEM CZEGO SIĘ CZEPIAĆ CZY SPRZĘGŁA NOWEGO CZY KOŁA DWUMASOWEGO TYLKO JAK BY BYŁA WINA KOŁA TO CIEKAWI MNIE DLACZEGO WCZEŚNIEJ NIE BYŁO PODOBNYCH OBJAWÓW PROSZĘ O POMOC