inodiag
Zweryfikowany Mechanik
niekoniecznie ...Nie wymądrzasz się być może auto ma 175000km tylko czy nie powinno byc bledu P0420 co w Nissanie oznacza znaczne zuzycie katalizatora?
niekoniecznie ...Nie wymądrzasz się być może auto ma 175000km tylko czy nie powinno byc bledu P0420 co w Nissanie oznacza znaczne zuzycie katalizatora?
Właśnie przez ten nieszczęsny błąd P0171 wałczyłem z Toyotom z miesiąc za nim była podjęta ostateczna decyzja .Nie wymądrzasz się być może auto ma 175000km tylko czy nie powinno byc bledu P0420 co w Nissanie oznacza znaczne zuzycie katalizatora?

.Jak silnik taki jak w primera p11 po lifcie to są na pewno ... kod silnika znasz ? po prawej stronie jest gruszka sterowania klapami , z tyły głowicy patrząc z przodu ...Jesteś pewny co do tych klap? bo w manualu ich nie widze
takie coś jak kasowanie korekty długoterminowej , robiłeś to ? kolektor na pewno szczelny , plakiem psikałeś ? jak olej bierze to zapewne kat...może podciśnienie ich nie otwiera...nie robiłem ale korekty wykazują -10 -15% +10 15
wynik z korekty dlugoterminowej tez cos ok -13% Oleju to łyknie tak ze 3 setki na 1000 a te klapy to myslisz rozebrac kolektor i sprobowac rozruszac?
rusz dźwignią ... klapy są cztery , po jednej na każdy zawór ssący pozostałe cztery klap nie mają ... jak testowałem to za wielkiej różnicy nie zauważyłem z czy bez...Ale wtedy mialby chyba za malo powietrza i problem z praca silnika a tu nie ma problemu chodzi rowno zapala idealnie i jedzie jak depniesz to idzie bez zadnej czkawki Masz racje ma klapki sprawdzilem teraz tylko czy mozna je sprawdzic bez zdjecia kolektora?
to co wyszło na analizie to nier jest wynik sprawności kata ale wynik tego co w rury się wydobywa ...Czyli też uważasz ze to co wyszło na analizie spalin potwierdza moja teorie o jego"smierci"? A mniej wiecej przy jakich obrotach silownik powinien je otworzyc? Tylko czemu nie wywala bledu P0420 co w wielu Almerach przy awarii k ata sie pojawia
Pojechałeś do kogoś kto ma komputer a nie wie do czego służyBylem na kompie stracilem tylko kase gosc stwieerdzil nie ma bledow to i nie ma czego szukac
Pozdrawiam
... błędy to tylko wskazówka ... ale do rzeczy, bardzo dziwne zachowanie , przepływ powietrza bym zostawił aczkolwiek sporo(ile na jałowym?) , zastanawiam się czy egr się nie zacina i stąd te wahania ...
sam już zgłupiałem ...
, sam jedną naprawiłem na zlecenie klienta hehe...