• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ananasy-czyli przypadki ktore nas zdziwily....

• Thread starter PogotowieSamochodoweUK
  • Rozpoczęty

donlukasz

SuperMechanior
Punktów
23
Miasto
Bydgoszcz City
Nikt mi nie powie żeby wymieniać olej co 30~50 tyś km. Żaden przedstawiciel, żaden koleś.
Stara szkoła jest najlepsza, dla benzyn co 15 tyś. km lub rok. Dla diesli 10 tyś. km lub rok.
Najlepsze rzeczy już wymyślono, teraz jest to tylko wydziwianie i przymilenie do klienta "że on tak często nie musi przyjeżdżać na przeglądy" i "ile mniej będzie to go kosztować" I tak to się zaczyna oleje low saps, mid saps i niska TBN i silnik wyciąga nogi:)

GSS-Daniel

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
399
dokladnie, a najgorsze jest to, ze klienci sa podjarani, ze oni co 30k wymiania olej i jest luxlali olej z gornej polki) ( jesze jak by :) jak widac lux po h... hehehe

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Istnieją jeszcze tacy co wymieniają olej bez filtra, na odwrót to jeszcze czasami ok ale w takim przypadku to bezsens :)

makrez12

SuperMechanior
Punktów
12
Miasto
TARNÓW
Chcecie wczorajszego ananasa ? PROSZE :
1. Każdy wie jak bardzo denerwują klemy w PSA prosze mój klient znalazł rozwiązanie

2. Czasem lubi wydmuchać uszczelke pod wtryskiem no ale wiekszość z nas przeważnie kazałaby ją wymienić a tutaj ponoć jakiś mechanik zalecił ze to jest lepsze dla silnika bo nie jest tak obciązony jak mu kompresja ucieka :

3. Rozrząd rzecz ważna jedni mówią najważniejsza ale co tam :

4. Porządek w samochodzie a uj tam ( to na dole przy progu to kupka popiołu )

Na pytanie czy to jeździ ? tak ten samochód pokonuje ponad 300 km dziennie w takim stanie.
Znacie to uczucie kiedy widzicie białą tapicerke i trzeba założyć folie żeby nie pobrudzić i ogólnie zakładamy ją zeby swoimi ciuszkami nie upieprzyć nic w tym wypadku zakłada sie foli zeby jeszcze bardziej siebie nie ubierdzielić. :D

kubam619

Gaduła
Punktów
1
Miasto
Garwolin
DSC_0455.jpg Mitsubishi Carisma docisk który został z jej wyjęty , właściciel oczywiście nie zwracał uwagi na rozpadające się łożysko oporowe które rozleciało się niszcząc tuleje skrzyni po którym chodzi a właściciel nadal jechał mimo że łapa sprzęgła rozprzęgla docisk i w efekcie rozerwało docisk

A to Kia Sorento 2.5CRDI 07r. i to co z tłoka zostało.Jak myślicie co się stało?Bo ja wiem DSC_0518.jpg DSC_0522.jpg

Ostatnia edycja:

mar.wo

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
255
Miasto
Racibórz
obdstarpolska.com
Zastanawiam się czy to jeszcze śmieszne czy już straszne. To z jednego samochodu. W przypadku koła to jest temat do działu "ile za wykonaną pracę" bo gołym okiem widać, że ktoś się "przyłożył" i czasowo i materiałowo, więc tanio być nie mogło.

Załączniki

• 20140919_122521 (Small).jpg
    20140919_122521 (Small).jpg
    121,2 KB · Wyświetleń: 375
  • 20140919_122943 (Small).jpg
    20140919_122943 (Small).jpg
    67,2 KB · Wyświetleń: 371

lancelot

Nowy
Punktów
0
twoj-warsztat.pl
Przejrzałem cały wątek i niektóre przypadki są naprawdę masakra... Na szczęście jeszcze nie miałem aż takich strasznych przypadków.

Misiek

Administrator
Porady
6
Punktów
2811
Miasto
Szczecin
auto-mis.szczecin.pl
Z wczoraj:
Ogólny zarys dnia: śnieg, dużo śniegu się pojawiło w końcu tej zimy, generalnie można powiedzieć, że gdzieniegdzie zima mogła zaskoczyć kierowców ale tragedii nie ma bo jednak to już początek lutego i można się spodziewać śniegu tym bardziej, że zima wyjątkowo łaskawa ale jednak to ciągle zima.
Dotarł klient który przyjeżdża wraz z rodziną od kilku lat, generalnie auta mają jeździć nikt o nie nie dba dopóki auto nie stanie wynikiem czego stan aut jest opłakany i naprawiać każą tylko to co konieczne do dalszej jazdy. Owy klient zaliczył większą dziurę w mieście bo była przykryta śniegiem, auto dotarło na lawecie. No to nic, auto zwalamy, na podnośnik i okazało się, że wywalone łożysko na zwrotnicy z lewej strony (Nissan Primera P11), naprawiamy ale w między czasie oczywiście oglądamy auto do okoła, oczywiście stan ogólnie znany czyli nędza, rozpacz, luzy i rdza, jednakże jedna rzecz nas zdziwiła:

P1070087.JPG

Myślałem, że nic mnie nie zdziwi w przypadku tego auta ale żeby jeździć na takiej oponie zimą to jednak moim zdaniem mistrzostwo świata.

hamer

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
186
Miasto
starachowice
MISIEK gorsze widziałem w swojej karierze było tak czubak wystają druty a klijent każe naprawiać ja to wyżucam a on z powrotem wnosi i każe kleić jaja jak berety

GSS-Daniel

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
399
a mnie zaskoczył spalony moduł dynamic sensor reflektora a raczej uśmiechnąłem się do niego bo mina klienta (1006 zl) idento jak na foto hehehhe :)

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Z wczoraj:
Ogólny zarys dnia: śnieg, dużo śniegu się pojawiło w końcu tej zimy, generalnie można powiedzieć, że gdzieniegdzie zima mogła zaskoczyć kierowców ale tragedii nie ma bo jednak to już początek lutego i można się spodziewać śniegu tym bardziej, że zima wyjątkowo łaskawa ale jednak to ciągle zima.
Dotarł klient który przyjeżdża wraz z rodziną od kilku lat, generalnie auta mają jeździć nikt o nie nie dba dopóki auto nie stanie wynikiem czego stan aut jest opłakany i naprawiać każą tylko to co konieczne do dalszej jazdy. Owy klient zaliczył większą dziurę w mieście bo była przykryta śniegiem, auto dotarło na lawecie. No to nic, auto zwalamy, na podnośnik i okazało się, że wywalone łożysko na zwrotnicy z lewej strony (Nissan Primera P11), naprawiamy ale w między czasie oczywiście oglądamy auto do okoła, oczywiście stan ogólnie znany czyli nędza, rozpacz, luzy i rdza, jednakże jedna rzecz nas zdziwiła:

Wyświetl załącznik 6815

Myślałem, że nic mnie nie zdziwi w przypadku tego auta ale żeby jeździć na takiej oponie zimą to jednak moim zdaniem mistrzostwo świata.
może chciał sobie pojeździć na łyżwach :)

Do góry Bottom