• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ananasy-czyli przypadki ktore nas zdziwily....

• Thread starter PogotowieSamochodoweUK
  • Rozpoczęty

hudy5

SuperMechanior
Punktów
32
Miasto
Okolice Katowic
No nie dość że drogo to jeszcze ale ja potrzebuje dzisiaj auto bo do pracy chce jechać :) No ale diagnosta się popisał.

Giemza

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
197
Miasto
Lublin
to był pewnie dobry znajomy diagnosta :)
Na rolkach go pewnie wyrzuciło jak tylko delikatnie przydeptał pedał :D

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
A dokładnie tak przyjechało basko z jakąś honda i miała takie objawy ze okresowo jak ciepła szarpała a przy okazji wył wentylator chłodnicy a w silniku błedów nie było wiec mowie ze trzeba auto poobserwować i naprawić sterownik wentylatora chlodnicy a kobita ze jutro musi jechac a ze na dziś mi auto zostawi ... godzina 15 ...To przeprosiłem i powiedziałem ze tak nie bede auta naprawiał a kobitka panie masz pan komputer i nie naprawiasz ? odjechała obrazona ....

baton180

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
168
Miasto
Glasgow - Szkocja Tarnobrzeg-Mielec
A dokładnie tak przyjechało basko z jakąś honda i miała takie objawy ze okresowo jak ciepła szarpała a przy okazji wył wentylator chłodnicy a w silniku błedów nie było wiec mowie ze trzeba auto poobserwować i naprawić sterownik wentylatora chlodnicy a kobita ze jutro musi jechac a ze na dziś mi auto zostawi ... godzina 15 ...To przeprosiłem i powiedziałem ze tak nie bede auta naprawiał a kobitka panie masz pan komputer i nie naprawiasz ? odjechała obrazona ....
Błahahaha

greghorn

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
427
Miasto
Miechów
No właśnie; Marku, jak to????!!!!! Masz komputer i nie chcesz naprawić?????!!!!! To nie po bożemu. Ksiądz Cię z ambony wyklnie.
A tak na marginesie, jaka ładna ilość postów: 5000, na Twoim miejscu żal byłoby mi coś napisać, tak ładnie wygląda ;)

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
No fakt wyklnie , tyle ze jak to naprawiać ? front robót w tym aucie podejrzewam że był duzy bo poleciało napiecie zasialania do 20V i uszkodziło akumulator , podejrzewam że by było co robić jakbym się w system wgłębił a komentarz kobity ze wydała blisko 1000 zł na naprawę też mnie zniechęcił . Pewnie sterownik wentylatora w serwisie ok 1500 jak nie lepiej a potem nie wiem co jeszcze by wyskoczyło .... a ja panie mam dziecko i muszę jeździć , no to jak naprawiać ale znałem jednego co chciał żeby mu obrotomierz naprawiać podczas jazdy ....

Katje

SuperMechanior
Punktów
40
Miasto
marki
Tak sobie myślę, że dla równowagi przydałby się jakiś wątek "Klienci, którzy nas zadziwili.. pozytywnie". Przeraża mnie to co obserwuję i czytam tutaj. Ludzie jeżdżący samochodami do momentu aż im się nie rozpadnie na środku drogi. I targowanie się - byle jak byle tanio byle szybko. Powiedzcie, ile jest takich klientów którzy wchodzą do warsztatu i mówią, że ma być dobrze zrobione i nie pytają o cenę?

jacek grabowski

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
957
Miasto
Warszawa
www.facebook.com
Powiedzcie, ile jest takich klientów którzy wchodzą do warsztatu i mówią, że ma być dobrze zrobione i nie pytają o cenę?
Witam.
U mnie 90% stałych klientów się nie pyta, ponieważ wiedzą, że jak zdiagnozuje i wymyślę cenę, to do nich zadzwonię i powiem co popsuli i za ile.
Pozdrawiam.

hudy5

SuperMechanior
Punktów
32
Miasto
Okolice Katowic
Tak owszem myślę że każdy ma klientów który co rok sam przyjeźdza żeby mu sprawdzić fure i nie marudzi gdy trzeba zostawić 1k za zawieszenie itp. i jeszcze zadowolony że zrobione fachowo.

jacek grabowski

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
957
Miasto
Warszawa
www.facebook.com
Witam.
Wymiana przegubu od strony koła, to w większości przypadków chwila nieuwagi i zmieniony :), ale czasami mi się przydarza, że źle założony pierścień osadczy na półosi tak mocno trzyma przegub, że jedynym sposobem zdjęcia, by nie uszkodzić półosi jest pocięcie przegubu szlifierką, oczywiście po wymontowaniu całej półosi.
Pozdrawiam.

Załączniki

• CIMG8294.JPG
    CIMG8294.JPG
    82,9 KB · Wyświetleń: 158

topsped

Bywalec
Punktów
7
Miasto
Koszalin
Kiedyś miałem E28 2,4 TDS. Klient dopiero co kupił OKAZJA. Stan idealny, tylko jak się rozgrzało było słychać delikatny stukot. Po ściągnięciu obudowy rozrządu, okazało się że wałek był spawany.

Do góry Bottom