• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ananasy-czyli przypadki ktore nas zdziwily....

• Thread starter PogotowieSamochodoweUK
  • Rozpoczęty

jumbi

Gaduła
Punktów
7
Miasto
Strzałkowo

Przypadek auta serwisowanego w Niemczech ,zerwał się pasek rozrządu , bo jak się okazało ,po wymianie filtra paliwa ropa wydostawała się na pasek i po czasie się zerwał. Nie wiem tylko do czego przykleić ta nakrętkę , czy za nasza zachodnia granica niema klucza o rozmiarze 19 dwunastokantnego ?

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1880
Miasto
Koszęcin
Jak wylaczyc silnik w bmw e60 3.0d? Wystarczy dotknac oslone silnika!!!. Filma zapodam jak autko przyjedzie ponownie

mechanik.k

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1752
Miasto
London
mechanic-diagnostics-pl-london.mycylex.co.uk
.Lexus is 200 Niedokręcona śruba na wale
Brak mocy wypadanie zapłonów

.

Po małej regeneracji klejem Q Bond i dokręceniu na max auto jeździ jak nowe

Załączniki

• 20160513_183858.jpg
    20160513_183858.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 132
  • 20160513_183335.jpg
    20160513_183335.jpg
    1,9 MB · Wyświetleń: 131
  • 20160515_205951.jpg
    20160515_205951.jpg
    1,7 MB · Wyświetleń: 128
Ostatnia edycja:

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
Jak ja miał bym to zacząć zliczać... Ostatnio - MG brak mocy, nie wkręca się - Auto po wymianie rozrządu - spece pozamieniały wtyczki od fazatora.
Dalej:
Audi a4 b8 - check - ciągle wali błąd przepływki.... Do 2.0 wsadzony lizak z 1.9 i przepieprzone kable...
pug 3008 - Panie bo mnie poduszki świecą. Ale rezystory syn zakładał i nie chcą zgasnąć, ale auto było tylko obtarte więc jaki tam crash... Qwa... bez jaj se myślę... to przypadki z dziś... cyc opada, człowiekowi przestaje się chcieć...

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
No szukałem dziś tego mojego nieszczęsnego potencjometru i natrafiam na takie wpisy ... jak to zrobić żeby do warsztatu nie jechać ....

greghorn

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
427
Miasto
Miechów
Sądzisz ze warsztat przyjedzie do mnie ?
Skoro znalazłeś wpis jak to zrobić żeby do warsztatu nie jechać to zrób to w ten sposób i po kłopocie.
Przecież to problem jest - wyobrażasz sobie? Musisz przyjechać pod swój warsztat, wysiąść z auta, iść do kańciapy stanąć w drzwiach i powiedzieć:
-Dzień dobry, wie pan bo taki całkiem dobry samochód mam i bezawaryjny i wygodny i w ogóle... ale jechać nie chce i świeci się jakaś kontrolka na desce.
Po czym musisz siąść za biurkiem i tym razem w roli mechanika przywitać klienta, zadać kilka pytań, uważając żeby go (klienta) czasem nie urazić:
- Dzień dobry, ależ oczywiście, już się tym zajmuję, specjalnie dla takiego klienta jak pan, mam właśnie wolne miejsce na kanale. Bardzo jestem zarobiony, ale dla pana rzucę wszystko i już się biorę za naprawę. Czy ktoś już coś wcześniej robił przy tym samochodzie?
Znowu stajesz w drzwiach i jako klient mówisz:
- Wie pan co, w sumie to nikt nic nie robił, bo to wie pan, mechanicy to się na niczym nie znają i jak któryś coś naprawi to tylko przypadkiem, a i to przy okazji coś innego zepsuje. Ale czytałem na forum że jak się zapali taka kontrolka to trzeba sprawdzić tą wiązkę kabli która idzie w tym czarnym, tam pod tą plastikową puszką z lewej strony pod maską. Wie pan podniosłem maskę, w sumie to puszki nie znalazłem, wiązki również, ale przyszedł szwagier i powiedział że może to anglik i w tej sytuacji sprawdziliśmy wiązkę z prawej strony, nie była co prawda pod żadną puszką tylko nad jakimś takim czerwonym czymś ale przecież to szczegół. I wie pan jak się do niej dobraliśmy to się okazało że tam jest wtyczka, więc wrzuciłem fotki na forum i tam jeden użytkownik napisał żeby przeciąć dwa kable i je połączyć i będzie git. No to przecięliśmy i połączyli ale przy okazji nóż nam się omsknął i ciachneliśmy jeszcze te przewody poniżej po poskładaniu wszystkiego do kupy nadal nie jeździ, a co gorsza nie odpala!!! Ale wie pan chłopaki na forum powiedzieli że tam jest tylko godzinka roboty o będzie dobrze. A ja mam takie ważne spotkanie dzisiaj i chciałbym żebyś pan to zrobił w pół godziny. To może do pana będę częściej przyjeżdżał.
Znowu idziesz za biurko i mówisz:
- Ależ oczywiście, już się za to biorę, skoro jest tak jak pan mówisz i skoro chłopaki na forum tak powiedzieli to zrobię to w piętnaście minut, tu jest kawka proszę bardzo tylko niech pan szybko pije bo zaraz pojazd będzie gotowy.....

Marku, po co Ci to? Dobrze radzę, zrób to tak jak napisali i nie będziesz musiał przez to przechodzić.

shrek

Moderator Car Audio
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1317
Miasto
Pyrlandia
koddoradia.blogspot.com
Albo zadzwonić na infolinię. ;)
I tu będzie największy problem bo jak będzie dzwonił do siebie ze swego numeru to będzie cały czas zajęte
i się strasznie wnerwi że info linia nie działa ,albo że ktoś tyle czasu pierniczy bez sensu
Dla czego chcesz skazać go na taki stres? ;)

Do góry Bottom