arni_poznań
Zweryfikowany Mechanik
Ja wiem co miał na myśliNie bardzo rozumiem co autor miał na myśli... Widok po zdjęciu oslonek...
ma wyrąbane jarzma zacisków...Ja wiem co miał na myśliNie bardzo rozumiem co autor miał na myśli... Widok po zdjęciu oslonek...
ma wyrąbane jarzma zacisków...Fap z dziś. Da rade kompem wypalic??![]()

dużo widziałem ale te ukraińskie ZAZ-y zaskakują mnie każdego dnia, w niemieckich widać ordnung, francuzi nie wiadomo czym się kierują a Ukraińcy jednym słowem są pomysłowi
tak moi drodzy są lepsi od Polaków w prowizorkach, pierwsze były alternatory, w fabryce montowali do nich kółka na pasek klinowy 10-tke, natomiast kolo napędowe jest na pasek 13-tke więc Ukraińcy dali pasek 11,9 mm
dziś kupiliśmy podnośnik do skrzyni biegów
normalnie powiedział bym że wyprzęgnik się wysrał albo że łożysko oporowe wpadło w słoneczko ale nie przy przebiegu 26 000 km, ewentualnie mogloby być rozsypane łożysko w kole zamachowym
ale nie moi drodzy mechanicy wcale nie, w fabryce nie powyciągali zaślepek plastykowych z otworów w kole zamachowym i jak kierowca dał czadu to zaślepki się stopiły i wpłynęły między koło zamachowe i tarcz sprzęgłową
a ta się przykleiła i zastygła po kilkogodzinnym postoju, możecie sobie wyobrazić jakie było moje zdziwienie jak odkręciliśmy słoneczko a tarcz sobie wisiała przyklejona ... A to ponoć jest wada fabryczna bo monterzy nie wiedzieli że te zaślepki się wyciąga

Klema szybkiego demontażuNajnowszy typ zacisku z extra szybkim montażem. . Wyświetl załącznik 16102