• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ananasy-czyli przypadki ktore nas zdziwily....

• Thread starter PogotowieSamochodoweUK
  • Rozpoczęty

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
Też tak myślałem, ale prowadnice chodziły dobrze, nie było nadmiernego luzu, a przez tą taśmę prowadnice stały i jeden klocek starty a drugi nie.

Mattii

SuperMechanior
Punktów
213
Miasto
Maszewo
Fap z dziś. Da rade kompem wypalic?? :D

Załączniki

• IMG_20170508_173436.jpg
    IMG_20170508_173436.jpg
    3,1 MB · Wyświetleń: 159

Mattii

SuperMechanior
Punktów
213
Miasto
Maszewo
Odpalal z gazem w podłodze. Jedyny wydech to z rurek czujnika różnicy ciśnień ;)
Po zabawie, dpf w reklamowce a auto pojechalo na edit :D

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Panie ale jeszcze chodzi a co ty na Puga z przebiegiem 200 kkm z niewymienianym filtrem paliwa ? mazut normalnie.

Ostatnia edycja:

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Parę... Naście lat naprawiam autobusy :) dużo widziałem ale te ukraińskie ZAZ-y zaskakują mnie każdego dnia, w niemieckich widać ordnung, francuzi nie wiadomo czym się kierują a Ukraińcy jednym słowem są pomysłowi :) tak moi drodzy są lepsi od Polaków w prowizorkach, pierwsze były alternatory, w fabryce montowali do nich kółka na pasek klinowy 10-tke, natomiast kolo napędowe jest na pasek 13-tke więc Ukraińcy dali pasek 11,9 mm :D
Pomijam już nie działające rozruszniki których instalację elektryczną poprzerabiałem tak aby działały ale na koniec zostawiłem rodzynka :D dziś kupiliśmy podnośnik do skrzyni biegów WP_20170512_14_06_50_Pro.jpg
Wyjęliśmy skrzynię bo nie szło wkleszczyc biegu na pracującym silniku, na sucho wszystko ok :) normalnie powiedział bym że wyprzęgnik się wysrał albo że łożysko oporowe wpadło w słoneczko ale nie przy przebiegu 26 000 km, ewentualnie mogloby być rozsypane łożysko w kole zamachowym :D ale nie moi drodzy mechanicy wcale nie, w fabryce nie powyciągali zaślepek plastykowych z otworów w kole zamachowym i jak kierowca dał czadu to zaślepki się stopiły i wpłynęły między koło zamachowe i tarcz sprzęgłową :D a ta się przykleiła i zastygła po kilkogodzinnym postoju, możecie sobie wyobrazić jakie było moje zdziwienie jak odkręciliśmy słoneczko a tarcz sobie wisiała przyklejona ... A to ponoć jest wada fabryczna bo monterzy nie wiedzieli że te zaślepki się wyciąga :D
WP_20170512_14_07_23_Pro.jpg
WP_20170512_14_07_36_Pro.jpg

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Kilka przypadków z Anglii z ostatnich tygodni
Klientowi mechanicy powiedzieli że mu założyli sportowy tłumik :D
sportowy wydech.jpg
sportowywydech 2.jpg

Silnik mercedesa Vito po remapie
vito remont.jpg
vito remont2.jpg
I na koniec w tym kubeczku jest olej który mój braciszek zlał na wymianie w ford ka 2011
ford ka 2011 zmiana oleju.jpg

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
Heh, a ja sie śmieje jak spuszczę litr. A tu widzę koledzy na kubeczku przeliczaja.

Dzisiaj miałem klienta na wymianę opon. Ściągam koło i zawal. Tarcze hamucowe? Nie, to chyba łyżwy? W sumie już bliżej do Polsilvera niż łyżew. Mowie klientowi, ze hamulce do wymiany, a on ze niemożliwe bo dea tygodnie temu robione. Ja zdziwiony podwójnie pokazuje mu te tarcze. A on do mnie:
"Aaa, ja klocki robiłem dwa tygodnie temu, a tarcze to tylko PRZETOCZYLIŚMY żeby krzywe nie były"
Normalnie go zjebałem i nakładłem mu morałów. Tarcze takie, że przy ostrym hamowani napewno popekaja. Dosłownie 3mm mięsa. A typ tylko sie głupio gapił i stwierdził, ze do końca klocków dadzą rade.
W takich chwilach uważam, ze mechanik powinien mieć możliwość nie wypuszczenia takiego auta na drogę. Nosz kur*a wszystko wszystkim, ale taki debil z takimi hamulcami zagraża wszystkim na drodze.

ojek

SuperMechanior
Punktów
158
Miasto
Węgrów
Albo chociaż powinna być dopuszczona możliwość powołania się na "klauzulę sumienia"...

Do góry Bottom