• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ananasy-czyli przypadki ktore nas zdziwily....

• Thread starter PogotowieSamochodoweUK
  • Rozpoczęty

leeroy15

SuperMechanior
Punktów
426
Miasto
Ostrowiec
Zgadzam się przecież do wydechów nie musi być spaw jak nitka. Jakim drutem spawasz auta przy blacharce, ja tego nie robię niewdzięczna sprawa. Co ci dali do pospawania ludzie oprócz części sam.?

Nie mam z tym problemów Mig Mag duży, zrobię ci fotki w poniedziałek jak obiecałem.
Dobra k.........wa mam jeszcze trochę fotek z mojej ekspozycji.
Człowieku! Ty nie masz pojęcia o spawaniu. Mieszasz pojęcia, zgrywasz znawcę a gówno wiesz... Zapisz się na kursik :D. Polecam! Mówiłem - obserwuję cię od kilku dni.... żal :D Powodzenia w mąceniu!

krispar

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
140
Miasto
Warszawa
www.czerwinska12.pl
No właśnie tego się nie spawa zawiozłem kiedyś to mnie pognali, a chłopaki o chłodnic itp. spawają wszystko nawet drewno.

Człowieku! Ty nie masz pojęcia o spawaniu. Mieszasz pojęcia, zgrywasz znawcę a gówno wiesz... Zapisz się na kursik :D. Polecam! Mówiłem - obserwuję cię od kilku dni.... żal :D Powodzenia w mąceniu!
Nie rozumiem wytłumacz debilowi jedziesz dawaj

Ostatnia edycja:

krispar

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
140
Miasto
Warszawa
www.czerwinska12.pl
Kupiłeś ku......wa jakieś gówno teraz się męczysz. Drut do blacharki ?, nie widzę odp. haloooo. nie śpimy księga 8 rozdział 1 ja już przeczytałem.

Po mojej blacharce takie piękne Golfy wychodzą jak na moim zdjęciu.

krispar

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
140
Miasto
Warszawa
www.czerwinska12.pl
Tarcza od blondynki, jazda na ręcznym. Nic pani nie czuła? Trochę śmierdziało ale byłam na trasie nie chciało mi się zatrzymać. W końcu nagle stanął dlatego jestem u pana na lawecie. Zacisk, felga przewód ham. wszystko na h......j Piasta fioletowa.

Bardzo ładnie tylko wymyśl coś z głowy. Ja powiem jak ham z Grochowa zobacz na necie gdzie to jest w wawie
Wal się na cyce śmieciu jeb......ny i największym błędem było to jak staremu pękł kondon, wtedy pojawiłeś się na tym świecie. Mazalians ku..........wa jakie słownictwo muszę zacząć czytać.
Nie używaj słów których znaczenia nie rozumiesz.

Załączniki

• 20180120_084541.jpg
    20180120_084541.jpg
    598,1 KB · Wyświetleń: 71
  • 20180120_084618.jpg
    20180120_084618.jpg
    571 KB · Wyświetleń: 70
  • 20180120_084725.jpg
    20180120_084725.jpg
    682,9 KB · Wyświetleń: 71
  • 20180120_084737.jpg
    20180120_084737.jpg
    528,5 KB · Wyświetleń: 72
Ostatnia edycja:

krispar

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
140
Miasto
Warszawa
www.czerwinska12.pl
Dawaj dawaj jedziesz zaczynam się rozkręcać dać ci noża :kiss::kiss::kiss: masz całuski ode mnie czekam aż się trzęse.
Możliwe gadasz z hamem po zawodówce.

Mistrzu ile weźmiesz za pospawanie tego płacę każde pieniądze.

Następny rodzynek ten tłok jest z Golfa 1.8 druga część gdzieś zginęła, po wyjęciu pękł mi w rękach. Wyobraźcie sobie że silnik cicho pracował (nie chodził bo to nie profesjonalne określenie) tylko trochę nie równo pracował ciś. 8 bar. dziwne co.

Ford Focus 1.6 Hdi 80 tysi km takie teraz silniki robią

Załączniki

• 20180120_084822.jpg
    20180120_084822.jpg
    299,2 KB · Wyświetleń: 81
  • 20180120_084853.jpg
    20180120_084853.jpg
    549,6 KB · Wyświetleń: 81
  • 20180120_084916.jpg
    20180120_084916.jpg
    552,5 KB · Wyświetleń: 81
Ostatnia edycja:

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
Obrzucacie sie gównem jak szympansy w klatce. Troche powagi koledzy...

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
Próżnoś repliki się spodziewał
Nie dam ci prztyczka ani klapsa.
Nie powiem nawet "Pies cię jebał",
bo to mezalians byłby dla psa.

pies nie wiadomo jaka rasa,
ale z wyglądu nawet ładny,
choś się nie łasi i nie chasa,
pewnie zagryzłby takiego kuta...

to już nie mistrz Tuwim, ale myślę, że w tej wymianie zdań, będzie się nadawać.

gadasz z hamem po zawodówce.

to, że w młodości nie chciało się uczyć (znam to z autopsji), to nie znaczy, że reszta życia musi być taka sama.

chłpaki, dajcie spokój. już wystarczy.

każdy ma swoje zdanie i poglądy. każdy ma jakieś umiejętności. każdy coś robi i jest w tym dobry albo nie (to akurat rynek z weryfikuje).

a więc, podsumowując każdy coś wie, ale nikt nie wie wszystkiego.

ale powiem tak, Kris, źle zaczynacz. mów co myślisz ale z wyczuciem.
większość z nas coś tam wie o fachu.

ale jak ktoś przychodzi do kogoś pierwszy raz, to nie stara się nasrać na stół a obiad wrzucić do kibla przed jego zjedzeniem :)
panują jakieś zasady.
masz inne zdanie to je przedstaw w sposób logiczny i kulturalny.
każdy zrozumie i jeśli masz rację to się z Tobą zgodzi.

a Ty do tej pory robisz mniej więcej tak:

siema kurrr...y, poje..ny jesteś, kurr co za idiota, gawno wiesz!!! bo ja mam warsztat!!! ja robię wszystko, na wszystkim się znam! głupio gadasz!!

troszkę wyrozumiałości życzę :rolleyes:

ps. kris, witam na forum. jak będę mial problem to się odezwę, jak Ty będziesz miał, to śmiało pytaj. jeśli będę znał odpowiedź to chętnie pomogę.

posdrafiam fszyskih pforumoficzuf :p:D

Arnie67

SuperMechanior
Punktów
55
Miasto
Świdnica
Ale się koledzy unoszą, spoko wodza, poprawiłem ten tlumik. Jej mąż jest majstrem w fabryce u nas co cysterny spawają. Ułomkien nie jestem ale on spawał od tyłu łącznika, no żebym nie widział to bym nie uwierzył, że to z ręki robione. Ideał. Będzie niebawem na klocki to foty wykonam.

robercik1974

SuperMechanior
Punktów
81
Rurki od egr to sie wyrzuca a nie spawa. Ale fajnie sie obrzucacie blotem. Az milo czytac. Ja wydechy spawam kwasem. Przynajmniej spaw zostaje jak reszta obleci hihi. Tig jest fajny ale na stole. A w kanale to migomatem lepiej spawac przynajmniej jak dla mnie. Fajnie ze ludzie co niektorzy umieja spawac.

Spawanie nie jest trudne. Tak nawiasem pytam kolegow kto kladl najdluzszy spaw i jakim pradem? Ja najdluzszy kladlem 245cm pradem 350 amper na czarnej

Ostatnia edycja:

krispar

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
140
Miasto
Warszawa
www.czerwinska12.pl
a Ty do tej pory robisz mniej więcej tak:

siema kurrr...y, poje..ny jesteś, kurr co za idiota, gawno wiesz!!! bo ja mam warsztat!!! ja robię wszystko, na wszystkim się znam! głupio gadasz!!

Opisuje żartobliwie zdjęcie, bo co można tu powiedzieć innego i swoje spostrzeżenia gdzie powstał błąd, przy kilkunastoletnim doświadczeniu spawania tłumików i nie tylko.
Może ten pan mnie nie zrozumiał że tak samo spawam bo to był żart.
Czy przed każdym spawaniem mam obliczyć na kalkulatorze moc do grubości spawanego materiału.
Jak mam doświadczenie i nie potrzebuje już teoretycznych wywodów.
To jest moja sugestia dla innych, tylko od razu traktowana jako mądrzenie się, a to dlatego bo ilość postów jest niewystarczająca dla innych, a wypowiedzi ludzi z kilkuletnim stażem są wyrocznią nie podlegająca żadnej krytyce. bo zaraz jest awantura.
Może czasami trochę za ostro coś powiem, ale podobno jest to forum mechaników, a nie przedszkolanek i za byle co nie ma co się obrażać.
Każdy przeklina tylko nie wszyscy potrafią się do tego przyznać.
Wypowiedzi niektórych ludzi mogą sugerować brakiem lub zerowym doświadczeniem w tym fachu.
Po co rejestrują się tutaj wprowadzając innych w błąd, choć każdy z nas powinien to wychwycić jako MECHANIK.
Podam grzecznie prosty przykład, jak ktoś pisze np. najpierw podnieś auto potem odkręć śruby od koła, czytasz coś tu nie tak, co on za bzdury wypisuje, zna się na tym chyba nie.
Powinniśmy wymieniać się doświadczeniami w naszym żargonie, bo to nie jest biblioteka.
Też jestem nie omylny i chciałbym się czegoś tu nauczyć.

Moim zdaniem powinno być tak:
Słuchajcie mam problem, sprawdzałeś to i to, tak sprawdzałem, a jeszcze to, nie nie sprawdzałem o tym nie pomyślałem, słuchaj musisz to odkręcić wiem jest przesrane, ale jak po luzujesz ten element, wtedy zrobi się więcej miejsca wyciągniesz te gówno bez problemu, spróbuj robiłem to nie raz, zobaczysz. Ty dzięki mordo miałeś racje tak bym się męczył, to narazie jak byś miał kiedyś problem to wal jak w dym.
Tak przykładowo powinno to wyglądać, a nie głupie mało konkretne bez wyjaśnienia pytania i jeszcze
głupsze odpowiedzi.

posdrafiam fszyskih pforumoficzuf :p:D

A ty cholero, chciałeś mnie zaskoczyć ale dałem sobie rade ciężko było, jestem z siebie dumny.

Obrzucacie sie gównem jak szympansy w klatce. Troche powagi koledzy...

Dosyć tego.

Kolego leeroy15 jaka może być przyczyna uszkodzenia tego tłoka.
Czekam na podpowiedzi inni chętnie nauczyli by się troszkę od pana.
SUGESTIE KOLEGÓW MILE WIDZIANE.

Rurki od egr to sie wyrzuca a nie spawa. Ale fajnie sie obrzucacie blotem. Az milo czytac. Ja wydechy spawam kwasem. Przynajmniej spaw zostaje jak reszta obleci hihi. Tig jest fajny ale na stole. A w kanale to migomatem lepiej spawac przynajmniej jak dla mnie. Fajnie ze ludzie co niektorzy umieja spawac.
Spawanie nie jest trudne. Tak nawiasem pytam kolegow kto kladl najdluzszy spaw i jakim pradem? Ja najdluzszy kladlem 245cm pradem 350 amper na czarnej

Normalna konkretna wypowiedź, a nie jakieś całki i liczby pi. Zgadzam się z tobą 100% Nie no tyle nie spawałem, co to ku........wa było drzwi do lasu?
Pewnie że nie jest trudne, sam się nauczyłem, dla mnie spawanie gazowe jest trudniejsze, tak samo łukowe ( jak to fachowo brzmi proszę mnie poprawić) bo trzeba zachować odstęp aby powstał łuk ps. pisz normalnie bo cię nie rozczytają ( kolegow, najdluzszy) tak się godzi na tym sławnym forum ha ha ha z kiciorem.

Załączniki

• 20180120_084916.jpg
    20180120_084916.jpg
    552,5 KB · Wyświetleń: 26
Ostatnia edycja:

wyderka

SuperMechanior
Punktów
-77
Ktoś wie jak zablokować tego pieniacza krispar żeby jego wypocin nie było widać?
edit
oki już znalazłem

Ostatnia edycja:

krispar

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
140
Miasto
Warszawa
www.czerwinska12.pl
Twardzel i mąciciel idzie z psem proszę bez ironi

Załączniki

• 20180114_180826.jpg
    20180114_180826.jpg
    746,7 KB · Wyświetleń: 50
  • 20171119_181351.jpg
    20171119_181351.jpg
    752 KB · Wyświetleń: 52

krispar

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
140
Miasto
Warszawa
www.czerwinska12.pl
Spawalem zbiorniki do myjni samochodowej i takie dlugie spawy

Po tej krótkiej wypowiedzi mogę twierdzić że umiesz spawać, bo zbiorniki potrzebują dokładnych spawów i muszą być szczelne, więc wynika z tego że posiadasz wystarczające doświadczenie. Dziękuję koledze na odpowiedź.
Dobra dosyć najbardziej dziwną rzecz krórą spawałem to krzesło dentystyczne pozdr.

Wiem taki łóżkowy pies dla dziewczyn, jak to było jesteś bogiem a w domu???

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom