Grzegorz.Józefów
Zweryfikowany Mechanik
To chyba jakaś samoróbkowa przeróbka nie wiem po co ale wiem z czegoa cio to?
![]()
skuterowi maniacy 
Wygrałem uścisk ręki prezesa
?To chyba jakaś samoróbkowa przeróbka nie wiem po co ale wiem z czegoa cio to?
![]()
skuterowi maniacy 
?

A można tak pasek zaginać?a cio to?
![]()
Ale pasek chyba się wymienia co 10km hehe
100 to na wzmacnianym. I to jeszcze jak się nogawka nie wkręci.Interwał wymiany paska rozrządu 100km.
Hmmm może ale z przełożeniem 1 do 1 ...Niezły nierząd...choć może to być kompresor...
![]()
To jest 2 T... gdzieś kiedyś przeglądałem jakiś artykuł na stronce- już nie pamiętam- o takim właśnie rozwiązaniu- coś w stylu jak miał ,,trampek,,- że to podobno pomaga w lepszym wkręcaniu się... czy cuś w tym stylu...Hmmm może ale z przełożeniem 1 do 1 ...

nie będę pewnie w 100% fachowy w tym co powiem ale ogólnie to w silnikach 2T(2 suwowych jw) jest można by powiedzieć membrana/ zawór odcinający kanał prowadzący od gaźnika do skrzyni korbowej , który powoduje zamknięcie tegoż kanału w momencie sprężania mieszanki w skrzyni korbowej- (jest on sterowany poprzez ten pasek właśnie) co w rezultacie powoduje że więcej mieszanki paliwowo-powietrznej zostaje sprężonej i silnik osiąga ostatecznie wyższą moc . to tak w mega skróciea cio to?
![]()
w normalnym tzn jakim , bo sporo ludzi zna normalny silnik z wsk 125 -tam nie było nic z tych rzeczy , w crossach jest taka membrana działająca na zasadzie podciśnienia -jeśli powietrze( miesz. paliwowo/powietrzna) płynie w kierunku silnika to się uchyla , ruch powrotny(spadek różnicy ciśnień przed /za membraną powoduje zamknięcie )W normalnym silniku nie jest on sterowany żadnym paskiem a czy kolwiek sam jestem ciekaw do czego to