• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ananasy-czyli przypadki ktore nas zdziwily....

• Thread starter PogotowieSamochodoweUK
  • Rozpoczęty

Fryderiq

SuperMechanior
Punktów
260
Miasto
.
Jeden pyta dlaczego tak drogo a drugi pyta dlaczego tak niska cena

nanab

SuperMechanior
Punktów
478
Miasto
Bydgoszcz
Ci co pytają czemu tak tanio to w większości po prostu fanboje danej marki spekulujący cenami, którzy za byle kaszla by dali 10 albo i 20 tys "bo to teraz tyle warte", a sami nie kupią za tyle bo "bym już po niego jechał, gdyby nie <wpisz jakąkolwiek wymówkę>"

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1544
Ja obecnie sprzedaje samochód, wrzuciłem ogłoszenie na grupę miłośników marki, i teraz przekonałem się kto to jest "rzeczoznawca internetowy"....

A możesz dokładniej? Trochę więcej szczegółów?
Bo jestem w stanie uwierzyć, że ktoś naprawdę wykonuje taką pracę i bierze za to kasę.

Fryderiq

SuperMechanior
Punktów
260
Miasto
.
To nie zawód, to ludzie którzy próbują z siebie znawców i bohaterów strugać bo wydaje im się że się na czymś znają i są wybitni.
W myśl zasady "kozak w necie pi**a w świecie."

Ostatnia edycja:

Psikuta1994

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
385
1000015279.jpg
Nowe 4 wtryskiwacze vw T6 2.0 bi turbo
Wyrzuca błąd niewłaściwego momentu obrotowego 2 cyl. Reklamować? Oczywiście montaż i odpowietrzenie vcds zgodnie ze sztuką.

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
568
Kolega kiedyś zamieniał miejscami.
To że na drugim, to wcale nie znaczy, że musi być drugi. Drugi może tylko korygować pracę pozostałych 3.
Lub w ogóle całego układu korbowego.

Psikuta1994

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
385
Kolega kiedyś zamieniał miejscami.
To że na drugim, to wcale nie znaczy, że musi być drugi. Drugi może tylko korygować pracę pozostałych 3.
Lub w ogóle całego układu korbowego.
Tak wiem Heniu, zamieniane miejscami i korekty podążają za wtryskiwaczami.1 i 3 stoi na zero nic się nie zmienia natomiast 2 i 4 wariują z korektami

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1544
głupie pytanie. to nie jest część za złotówkę...

Oczywiście montaż i odpowietrzenie vcds zgodnie ze sztuką.
i tak ci napiszą odpowiedź, że montaż nieprawidłowy i twoja wina.
masz dyplom ze szkolenia montażu wtrysków tej firmy?
sprawdź też szybciutko legalizacje na klucze dynamometryczne i jeżeli tak, to dołącz do dokumentów.

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
568
Nie za bardzo wypada...ale ja bym się przejechał..po obwodnicy..może sam się skalibruje. Przepchają się ;)
korekty podążają za wtryskiwaczami
No to trefne jakieś....albo coś to kodowanie liche.

Błąd na desce jest? Jak nie ma i fura pali na strzała, to można klientowi wydawać. Najwyżej będziesz się martwił za 3 miesiące jak wróci.

Psikuta1994

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
385
głupie pytanie. to nie jest część za złotówkę...

i tak ci napiszą odpowiedź, że montaż nieprawidłowy i twoja wina.
masz dyplom ze szkolenia montażu wtrysków tej firmy?
sprawdź też szybciutko legalizacje na klucze dynamometryczne i jeżeli tak, to dołącz do dokumentów
Nie za bardzo wypada...ale ja bym się przejechał..po obwodnicy..może sam się skalibruje. Przepchają się ;)

No to trefne jakieś....albo coś to kodowanie liche.

Błąd na desce jest? Jak nie ma i fura pali na strzała, to można klientowi wydawać. Najwyżej będziesz się martwił za 3 miesiące jak wróci.
Wszystko zrobione prawidłowo , legalizację są, szkolenia mam , auto nie jeździ to nie oddam . Z reklamacją nie mam problemu i nie widzę chyba innego wyjścia . Nowe wtryski z IC i takie cyrki .

Jeszcze takiego przypadku nie miałem z nowymi .

Psikuta1994

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
385
Wszystko zrobione prawidłowo , legalizację są, szkolenia mam , auto nie jeździ to nie oddam . Z reklamacją nie mam problemu i nie widzę chyba innego wyjścia . Nowe wtryski z IC i takie cyrki .

Jeszcze takiego przypadku nie miałem z nowymi .
Po zamontowaniu kolejnych wtryskiwaczy, wszystko działa, korekty w normie i aż chce się jeździć.

Kolejna reklamacja nowych drogich części ...
Szlag trafia jak kupujesz i montujesz coś za kilka tyś. A okazuje się że nie sprawne , nie ważne ile to pracy poszło , ale czas stracony, a klient bez auta jeszcze dłużej . :/

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1544
"Wyczyszczą" i hop do następnego. Polska.
ale kto wyczyści?
A- hurtownia
B- producent
C- sprzedawca samemu kupi taniej (używka, zwrot, zniżka pracownicza). następnie oczyści, ładnie zapakuje. a później sprzeda prywatnie jako nówki kolejnemu klientowi
D- wszystkie odpowiedzi są prawidłowe

1728322697854.png

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
568
Jak nie będzie rys i śladów, to pójdzie do następnego.
( @Psikuta1994 mogłeś śrubokrętem trochę porysować :D )

Dobrze, że wziąłem to w cudzysłów, bo Drugi zrobiłby miazgę z heńkowej kruchej psychiki.

Ja wybieram D :D Lekka polerka u detalingowca i heja.

później sprzeda prywatnie jako nówki kolejnemu klientowi
Najlepiej przez Allegro...darmowe zwroty itd. W końcu ktoś coś urwie albo młody i reklamacja się nie należy ;)

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
568
Tak patrzę..w pytę jest tych filmików z przeprawami.

Tego jest masa......przecież warsztaty w okolicy, to nie wiedzą w co ręce włożyć :D

Do góry Bottom