Piotr197624
Uczestnik
Chcę wymienić koło dwumasowe i mogę je sam kupić w pewnym sklepie za 900 zł a mechanik kupuje w swoim sklepie za 1200 zł, to ja wolę sam podjechać i kupić
sklep może być pewny ale dwumasa niekoniecznie...mogę je sam kupić w pewnym sklepie
Do pizzerii to działa ale dla młyna już nie za bardzo.najbardziej mi się podoba pomysł z pizza robioną na zamówienie ... przynoszę mąkę drożdże jajka itp .. panie ile będzie taniej ?
Np autopartner, gordon, autoland ad. Co do intercarsu to kolega miał umowę to jego cena za dana część była wyższa niż moja bez umowy.a to jaka hurtownia tak ma? bo jak przez pewien okres brałem w inter team to oni mieli aż za duże ceny w detalu (moim zdaniem) a pokrywało sie to bo kiedyś ktoś mówił ile mu powiedzieli za X część jako detalista, patrze w program i co do grosza... ale znowu np w inter cars czasem to lipa że hurt jest np za 45 a detal tylko 52. Opony też mają małą różnice moim zdaniem...
a to jaka hurtownia tak ma? bo jak przez pewien okres brałem w inter team to oni mieli aż za duże ceny w detalu (moim zdaniem) a pokrywało sie to bo kiedyś ktoś mówił ile mu powiedzieli za X część jako detalista, patrze w program i co do grosza... ale znowu np w inter cars czasem to lipa że hurt jest np za 45 a detal tylko 52. Opony też mają małą różnice moim zdaniem...
I tak powinno być wszędzie. Nie mieli byśmy problemu z częściami klienta bo miałby do wyboru sklep internetowy lub zakup w warsztacie.Dlatego lubię Harta. Oni nie mają detalu i jest spokój
I tak powinno być, klient i mechanik zadowolony, i takich mechaników cenię.Mi to obojętne czy części ja załatwiam czy klient , co prawda w sklepie którym biorę części , dostaję swój jakiś procent. Z drugiej strony daje porównanie warsztat z okolicy rozrząd golf 4 1.9 tdi u niego wymiana komplet 250 zł robota plus 800 rozrząd ruvila , smiech na sali. Zaniża stawki za robotę , a tnie na częściach i pełno aut przyjeżdża z tego warsztatu do mnie na poprawki . Ja za rozrząd w takim aucie biore 350-400 zł a rozrząd skf w sklepie 480 zł .