Witamy na Forum Mechaników!
Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach. Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!
Po wyczyszczeniu świec, samochod kreci, ale nie odpala, sprawdzone swiece, zapłon nie był wogóle odkr econy, dobry akumulator, iskra jest, i nie wiadomo co dalej sprawdzac....Pomocy
Witam koledzy. odświeżę troszkę temat. Trafiła mi sie astra f 1,4 8v na jednopunktowym wtrysku. aparat zapłonowy z cewą zapłonową. aparat z czujnikiem halla. auto posiada instalację gazową 2 generacji. problem zaczął sie gdy auto zgasło w czasie jazdy. i od tej pory nie można go uruchomić.
świece i przewody zapłonowe nowe. kopułka wyczyszczona. iskra jest ale wydaje mi sie że jest słaba. paliwo dochodzi , wtryskiwacz rozpyla. przy próbie odpalenia czasami próbuje coś załapać ale nie odpala. świece mokre czyli zalewa. wykonana samodiagnostyka brak kodów usterek. proszę o pomoc.
Spróbuj uruchomić go tylko na gazie. Na fartuchu przedniej lewej podłużnicy jest moduł i cewka. Może to moduł padł ? Nie jest drogi, sam kupowałem do jakiegoś samochodu.
Oj nie do końca. Miałem to samo w astrze klienta. Woziłem się z zakupem modułu, ale to było to właśnie. Auto miało identyczne objawy. Gość zgasił pod sklepem i później kupa. Tak jakby łapało, ale nic więcej.
Ew. spróbuj go ruszyć na plaku. Poza tym, sprawdź dolot.