• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Astra 2 1.7 dti auto gaśnie

sodiwad

Początkujący
Punktów
0
Witam,
od dwóch dni moja astra gaśnie na drodze, podczas jazdy silnik gaśnie i po odczekaniu chwili można go odpalić lecz po podjechaniu kilku km sytuacja się powtarza. Dzisiaj było podobnie aż do momentu gdy auto stanęło i nie chce w ogóle zapalić. Czy ktoś może pomóc?

sodiwad

Początkujący
Punktów
0
błąd mam tylko 0100 i to jest przepłuwomierz... jak mam sprawdzic czy dostaje paliwo?

sodiwad

Początkujący
Punktów
0
mozesz opisac gdzie on jest zeby go wyciagnac? mozna go naprawiac czy do wymiany tylko?

sodiwad

Początkujący
Punktów
0
czy sama naprawa sterownika wystarczy czy trzeba bedzie pompe robic?

Dalkowiac

SuperMechanior
Punktów
37
Miasto
Bydgoszcz
sterownik jest na pompie i nie trzeba naprawiać samej pompy mechanicznie, choć zawsze można powiedzieć ''ale pompa też mogła się posypać...'' zazwyczaj naprawa sterownika pomaga, lecz najpierw porządna diagnostyka... Oczywiście pozostaje jeszcze zdemontowanie owego sterownika z pompy... z doświadczenia wiem, że nie każdy chce się podjąć wymontowania , a to wcale nie jest takie trudne...

sodiwad

Początkujący
Punktów
0
Dodaje jeszcze jeden problem... ciemny płyn w zbiorniczku płunu chłodniczego. Najprawdopodobniej to olej czyli uszczelka walnięta... Czy ma to wpływ na powyzszy problem czy to kolejne zmartwienie?

Dalkowiac

SuperMechanior
Punktów
37
Miasto
Bydgoszcz
Może uszczelka głowicy lub chłodnica oleju- wymiennik ciepła w podstawie filtra oleju, a tak szczerze to w astrze 2 po ok 200tyś każda ma czarny syf w wyrównawczym, mam klienta dla którego wymieniam płyn chłodzący razem z olejem...A i to oczywiście nie ma związku z tym że masz padnięty sterownik pompy;)

JerryG1

SuperMechanior
Punktów
109
Miasto
Londyn
W tym aucie pada faktycznie ECU ale idzie naprawic tyle ze to musi elektronik sie tym zajac majacy stacje lutownicza, poprawic wszystkie prawie luty i auto jak nowe.

Do góry Bottom