• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Astra g 1.6 16v nie odpala

Kubaa

Uczestnik
Punktów
0
Mam problem otóż ostatnio chcąc uruchomić mój pojazd:astra g 1999r. 1.6 16 zaworowy spotkałem się z rozczarowaniem ponieważ auto nie odpala,rozrusznik kreci.Sprawdzilem układ zaplonowy,pompe paliwa,filtry przepustnice,podładowałem akumlator i wszystko działa jak należy gdzie może być problem?

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
Kluczowanie na wtryskach jest?
Iskra sprawdzona? Ciśnienie paliwa - wartość zmierzoną manometrem podaj.
Kompresja na cylindrach - wartości zmierzone podaj. Parametry z ECU tj, temperatury, przepływ powietrza, status immo, odczyt DTC itp.?

Kubaa

Uczestnik
Punktów
0
Twój koleżka pisze że walki mogą nie być zsynchronizowane tylko że za to odpowiada czujnik wału korbowego i wałka rozrządu czy zawór ma być otwarty i paliwo wtrysniete do cylindra.Paliwo i iskra jest także walki są zsynchronizowane.Jesli ma jakąś inną inną teorie to niech sie nią podziale a nie udaje wielkiego mechanika znawcę mirka

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
Paliwo może lać się litrami a wał będzie przestawiony względem wałków i nie odpali. Jeżeli czujniki są sprawne to w większości przypadków iskra na świecach będzie walić. Będzie paliwo, będzie iskra, ale nie będzie to w odpowiednim czasie i miejscu.

Kubaa

Uczestnik
Punktów
0
taki hujjakslonianos.
Chuj się pisze pewnie nawet klucza dobrze w ręku nie umiesz trzymać z tego co widać po twoim intelekcie

Paliwo może lać się litrami a wał będzie przestawiony względem wałków i nie odpali. Jeżeli czujniki są sprawne to w większości przypadków iskra na świecach będzie walić. Będzie paliwo, będzie iskra, ale nie będzie to w odpowiednim czasie i miejscu.
Którędy te paliwo się będzie lać tymi litrami?Gdzie będzie wyciekać?

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
No a jak się zawór otworzy, a w kanale ssacym będzie paliwo to rozumiem że ucieknie ono do filtra powietrza.
Coraz bardziej się pogrążasz kolego. Naprawdę chciałem Ci pomóc mimo, że już wyżej zacząłeś mi pojezdzac.
Takie nie palace oplowskie 1.6 16v to się rozgryza w max 30 minut.

Kubaa

Uczestnik
Punktów
0
No a jak się zawór otworzy, a w kanale ssacym będzie paliwo to rozumiem że ucieknie ono do filtra powietrza.
Coraz bardziej się pogrążasz kolego. Naprawdę chciałem Ci pomóc mimo, że już wyżej zacząłeś mi pojezdzac.
Takie nie palace oplowskie 1.6 16v to się rozgryza w max 30 minut.
Naucz się czytac kolego wszystkie filtry były sprawdzane i jest ok.

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
@toomii76 przybywaj kolego. Można sobie humor poprawić :D

Naucz się czytac kolego wszystkie filtry były sprawdzane i jest ok.

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
Forum jest po to aby pomagać. Uważam, że każdy ma szansę otrzymać pomoc, ale trzeba mieć jakiekolwiek pojęcie o mechanice.

Kubaa

Uczestnik
Punktów
0
Forum jest po to aby pomagać. Uważam, że każdy ma szansę otrzymać pomoc, ale trzeba mieć jakiekolwiek pojęcie o mechanice.
Skoro jest potrzebne jakiekolwiek pojęcie o mechanice to co tu robisz?W niczym nie pomogłeś jedynie piszesz jakieś glupoty

Do góry Bottom