Panowie mam kilka rozkmin ostatnio zrobiłem trochę napraw w astrze jak w tytule wymieniłem samemu rozrząd, wymieniłem uszczelkę pod podstawą filtra oleju, wyczyściłem przepustnice i cały nowy układ wydechowy od kata do samego końca. Auto ładnie pali tylko teraz chwilowe spalanie na biegu jałowym stoi ciągle na 0.8 litra przed tym wszystkim miałem po 0,5 do tak 0,9 na biegu jałowym. Czy to może być przez nowy wydech czy komputer przy nowym rozrządzie będzie jakiś czas ustalał sobie korekty i w końcu spadnie? Na trasie wydaje mi się że spala podobnie jak przed naprawami. Kolejne zagwozdki to czy opcom z ali może źle podawać wartości? Kąt wyprzedzenia zapłonu na opcomie wyświetla mi ciągle na minusie jak na zrzucie ekranu na dodatek czasem pojawia sie knock retard na każdym z cylindrów drugi zrzut nie wiem jak to wyglądało prze wymianą bo niestety nie sprawdzałem tego. Na Interfejsach delphi, xtool i taka kostka pod androida elite ediag kąt wyprzedzenia zapłonu pokazuje ciągle na plusie na biegu jałowym po 4-10 w trasie po 35. Nie wiem, czy doszukiwać się czegoś, czy olać to i jeździć? Silnik działa równo nic nie kopci błędów żadnych nie wyrzuca