• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Astra h 1.8 nie odpala rozrusznik nie kręci

Mariuszbedzin

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Bedzin
witam mam problem kupiłem astre h kabriolet 1.8 benzyna auto nie reaguje na przekręcenie kluczyka nie słychać pompy jeden z fachowców stwierdził uwalony sterownik silnika zawiozłem do sprawdzenia okazało sie ze sterownik jest ok następny krok to CIM zakupiłem zaprogramowany został i nadal jest to samo auto nie odpala może ktoś miał juz taka przygodę pozdrawiam

Polders

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
271
jakaś diagnostyka była robiona? Sugerował bym problem z kluczykiem ale sprawdź testerem diagnostycznym

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1395
sprawdzić czy jest diagnoza ze wszystkimi modulami,jak niema przynajmniej z polowa to wszystko jasne

Polders

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
271
Tam nie ma kostki stacyji, tam jest cim

Mariuszbedzin

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Bedzin
Wyciągnąłem cała skrzynkę bezpiecznikowa na której są przekaźniki jutro będę czyścił i wkładał bo były przypadki ze tam nie było styku i tak sie robiło napisze jutro co i jak

samspec13

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
646
Miasto
europolonia
Tam nie ma kostki stacyji, tam jest cim
Po twoim poście przeczytałem pierwszy post do końca. Nie tak dawno temu była dyskusja o często skrótowym czytaniu tematów. Swoją drogą przeczytanie instalacji od strony włącznika zapłonu, starej popularnej stacyjki to podstawa.

Mariuszbedzin

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Bedzin
Walka trwa w najlepsze na 99problem jest taki ze panowie którzy sprawdzali sterownik silnika nie przyłożyli sie do końca do swojej pracy dziś będę to wiedział na sto procent bo to była pierwsza moja diagnoza ale oni stwierdzili ze sterownik jest ok jeżeli sie okaże inaczej ze jednak to sterownik to dzięki tym Panom straciłem mnóstwo czasu i kilka stow ech

karol1851

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
43
Miasto
Orzysz
a moze poprostu rozrusznik popsuł sie.a pompka moze dzialac dopiero jak widzi obroty silnika

a moze poprostu rozrusznik popsuł sie.a pompka moze dzialac dopiero jak widzi obroty silnika

Mariuszbedzin

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Bedzin
Nie rozrusznik sprawdziłem jest ok podłączyłem na krótko na przekazniku i kręci wiec to odpada walczę dalej

Zbyszek500

Bywalec
Punktów
1
Kiedyś przerabiałem taką vectre c, nie pamiętam jakie były błedy.po włączeniu kluczyka kontrolki sie świeciły, w pozycji rozrusznika nic sie nie działo.była zasniedziała kostka od wspomagania, po wyczyszczeniu odpaliła od strzała.

serwis-aut

Początkujący
Punktów
0
Miasto
ostrołęka
zbyszek 500 dobrze podpowiada ale w vectra c gdzie can przechodzi prze pompę trw. a astra to już inna pompa

napisz z czym się łaczy? a z czym nie

Mariuszbedzin

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Bedzin
Teraz łączy mi sie ze wszystkim tylko nie uruchamia pompy paliwa natomiast jak biorę na krótko to przekaźnik działa

wojtala79

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Słupsk
Witam. Napisz kolego jak rozwiązałeś problem . Mam podobna sytuacje . Na początku asterka odpalala po którymś przekręceniu kluczyka ,natomiast w tej chwili zero reakcji. Po przekręceniu kluczyka po chwili zapala sie kontrola trakcji ,auto z kluczykiem a chwile pózniej kontrolka świec żarowych i miga co chwile kontrolka od silnika . Dodam ,ze jak jest włączony zapłon to cewka zaworu Egr co chwile pracuje i przekaźniki rowniez co chwile sie załączają i do tego odgłos takiego jakby pieszczenia pod maską. Opcom wogole nie widzi ecu , wspomagania oraz poziomowania lamp . Może ktos co s miał podobnego. Z góry dziękuje i prosze o pomoc

Dodam ,ze mam silnik 1,9 dth. Podejrzewam,ze problemem jest instalacja . Jesli ktos miał podobnie i rozwiązał problem to będę wdzięczny za pomoc .

Ostatnia edycja:

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1395
Niem ma komunikacji can,dlatego tak sie dzieje,naprawic to trzeba

wojtala79

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Słupsk
Wiem tylko co może byc przyczyną? Problem z zasilaniem ( najprawdopodobniej) ,cim czy może ecu padło? Troche chętnie skorzystałbym z pomocy ale niestety za daleko mi do Was

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1395
Skoro brak komuny z innymi modulami to can zawadza najprawdopodobniej.
watpie zeby na kilku innych systemach jednoczesnie padly zasilania.
Jezeli chodzi o can to masz sieć rozprowadzona po calym aucie i problem moze byc wszedzie.Walka z canami to jak walka z wiatrakami.
Nieuniknione ze jakis modul zablokowal komunikacje.

Do góry Bottom