• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Astra H problem z olejem

maksiu238

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Szczecin
Witam, posiadam astre h 2005 rok 1,8 125 km benzyna,, otóż odkąd zacząłem robić większe trasy mam problem ze stanem oleju, olej niedawno wymieniałem w marcu na castrol edge 5w30, problem polega w tym ze jak jade zaświeca mi się czujnik poziomu oleju, zjeżdżam z trasy chwile czekam i patrze i rzeczywiście bardzo mało oleju (przed trasą prawe pełny bagnet) troche dolewam z jakies 300 ml i kontrolka gaśnie, jak dojeżdzam do celu na następny dzień sprawdzam stan oleju i rzeczywiście ślad oleju jest tylko na 1 z 5 pasków na bagnecie, więc dolewam reszte 700 ml i jest połowa na bagnecie, potem jakiś czas pojeżdże i czary mary oleju jest az ponad stan za dużo, o co tutaj chodzi? Sytuacja powtarza się juz 4 raz

maksiu238

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Szczecin
Tak, zawsze staram się znaleźć równe podłoże, nie wiem moze to coś z tym olejem nie tak wcześniej miałem mobil 5w30 i było wszystko ok ale tez robiłem mniej km na tym oleju.

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2070
Miasto
Kaczory
Z tego co pamiętam to w którymś silniku Opla straaaasznie długo trzeba było czekać zanim bagnet pokazywał dobry stan.

Do góry Bottom