Dzięki za podpowiedzi. Ori z sps2 przywracałem bydlaki kroją za 2h dostępu. Co do podkładek to ciekawe i sprawdzę. Kompresje ma praktycznie książkową. Nurtuje mnie jedna sprawa z wtryskiwaczami. Pierwsza firma do której były wysłane na sprawdzenie stwierdziła, że wtryski są sprawne ale pompa CR wymagała uszczelnienia. Druga firma, której dałem na weryfikacje wydała werdykt, że wtryski są uszkodzone na "pograniczu" i trzeba je regenerować. Więc bardzo konkretnie opisałem im co się z autem dzieje w skrócie: 110KM, a jeździ co najmniej na 130KM do tego dymi na czarno. Stwierdzili, że to nie wina wtrysków bo im maszyna pokazała "za małe dawki paliwa" i przez to auto by raczej miało za mało mocy i na usterkę auta regeneracja nie pomoże. Poświęciłem ostatnio sporo czasu na poszukiwanie informacji o wtryskiwaczach denso w tej generacji opli i natrafiłem na trochę podobny temat. Zabrudzona bądź przytarta iglica wtryskiwacza może powodować zawieszanie się w pozycji otwartej i lać dodatkowe paliwo. Mam dwa komplety wtrysków, na obu jest to samo więc jeden poświęcę na edukacje. Myślę, że opiłki to by w tych firmach zauważyli ale już mnie nic nie zdziwi, Narzędzia zamówiłem w przyszłym tygodniu rozbiorę te wtryskiwacze wrzucę w myjkę i obejrzę pod mikroskopem.