• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Audi a3 1.8 agn problem z silnikiem

shrek

Moderator Car Audio
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1317
Miasto
Pyrlandia
koddoradia.blogspot.com
temat do zamknięcia , winne były wtryskiwacze gazowe podawały gaz , a i wymiana oleju pomogła w 60% bo auto ucichło i nastawnik ro rządu tak nie tłukł tylko procował już w miarę normalnie
"Witam może przepuszczać listwa wtryskowa lpg gaz do kolektora albo parownik podciśnieniem puszcza radził bym to sprawdzić"
Chyba komuś(CLA) należy sie Lubię lub choć dziękuje ?

lolsik

Uczestnik
Punktów
1
Miasto
Babin
Lubię powędrowało i ogólnie dziękuje wszystkim za pomoc w szczególności CLA bo trafił w problem wiszę dobry sześciopak browara

RoMo

SuperMechanior
Punktów
27
Panowie mam taki sam silnik i u mnie problem polega na tym, że autko nie pali na pierwszy cylinder kable dobre cewka dobra sprawdzane na innym aucie i zakładane z innego auta do mojego. czym to może być spowodowane?? kostka może mieć coś wspólnego??

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Panowie mam taki sam silnik i u mnie problem polega na tym, że autko nie pali na pierwszy cylinder kable dobre cewka dobra sprawdzane na innym aucie i zakładane z innego auta do mojego. czym to może być spowodowane?? kostka może mieć coś wspólnego??
skoro iskra jest to sprawdź paliwo i kompresję

RoMo

SuperMechanior
Punktów
27
Tylko jak wyciągne fajke ze świecy to zero reakcji, iskry nie podaje a cewka i kable są dobre sprawdzane na inny aucie. może być cos w kostce lub kablach które idą do cewki?

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
a rozumiem że na 4 cylindrze jest reakcja na zdjęcie kabla ze świecy ? a weź dodatkową świecę i na niej na zewnątrz zobacz czy jest iskra

RoMo

SuperMechanior
Punktów
27
no własnie reakcji nie ma i na dodatkowej świecy iskra jest tylko że przez chwile zaraz pozapaleniu potem cisza. I to jest dziwne bo kable cewka świece są dobre.

KAROL 1987

Nowy
Punktów
0
Witam ma taki problem w Audi A3 1.8 20v agn slaba iskra na 1 i 2 baniaku świece nowe cewka też przewody kompresja jest komp nie pokazuje żadnych błędów gdzie jeszcze szukać przyczyny ??? Pomóżcie

RoMo

SuperMechanior
Punktów
27
Witam ma taki problem w Audi A3 1.8 20v agn slaba iskra na 1 i 2 baniaku świece nowe cewka też przewody kompresja jest komp nie pokazuje żadnych błędów gdzie jeszcze szukać przyczyny ??? Pomóżcie
Sprawdź przewody z ecu do cewki

Ondraszek

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
201
Miasto
Nowy Sącz
To Kolego,po to masz dwa systemy zasilające paliwem różnym by było łatwiej diagnozować przyczynę,na benzynie w takim razie musiał pracować poprawnie.

RoMo

SuperMechanior
Punktów
27
Wartości na każdym pinie w cewce zapłonowej takie jak powinny być ?

Do góry Bottom