• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Audi A3 8P 1.9 TDI BKC

Lykan

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Rzeszów
Cześć. To znowu ja :D Mam dwa problemy z moim samochodem :/

Pierwszy jest taki że kapie olej z rury która idzie na dole przedniego zderzaka do intercollera. Turbina jest po regeneracji.

Drugi problem jest taki iż dzisiaj rano odpalając zaczął dymić na biało. Obok druga audi 1.9 tylko 90km puściła małego buszka tylko.

O co tu może chodzić?

Lykan

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Rzeszów
Co do dobrej regeneracji właśnie nie jestem pewien :/ jest to turbina VNT 1600zł zapłaciłem za regeneracje. Odma raczej nie zatkana bo bagnetu od oleju nie wypycha. Auto ma moc lecz nie taką jak miało przed regeneracją (wtedy uszczelnienia na turbinie puściły i ciągle na biało dymiło)

Olej z dolotu kapał zarówno na starej nie regenerowanej i zarówno na tej kapie

Mesiek

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
469
Miasto
PLE
Że odma drożna to połowa sukcesu prócz odpowietrzania skrzyni jeszcze pełni funkcję odolejacza czyli powinna zatrzymywać opary oleju żeby nie wędrowały do ukł. ssania.

robercik1974

SuperMechanior
Punktów
81
Moze turbina padnieta. Ja czasem wkladam endoskop do dolotu i se patrze co ona wyprawia jak po zgaszeniu silnika wirnik zadrga to wiem ze dupa. U ciebie mogly uszczelnienia na turbo puscic. Odkrec jakas rure za turbina i zobacz czy nie ma swiezego oleju

A moze odma rzuca duzo oleju.

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
Dlaczego nie potrzebny komentarz:)

przykład:
jesteś hirurgiem (edytuje: chirurgiem) :) specjalizacja operacje i transplantcje serca.
rozmawiasz sobie z człowiekiem o problemach zdrowotnych.
mówi Ci, że miał jakiś czas temu przeszczep, ale coś jest nie tak. np. krew nie dochodzi do jednej ręki, albo jak wstaje z łużka to krew leci mu z nosa.
zadaje Ci pytanie, jak to zdjagnozować domowym sposobem, albo jak to uleczyć w domu używając widelca i durszlaka o otworach fi2.

co na to odpowiesz?

bo ja: jedź do lekarza!!

Ostatnia edycja:

robercik1974

SuperMechanior
Punktów
81
Jak krew z nosa to za duza dawka heparyny lub fraksiparyny ajak zatory w rekach to albo duzo heparyny albo operacja

robercik1974

SuperMechanior
Punktów
81
Hirurg przez ch chirurg

Pracowalem w sluzbie zdrowia babciu

:happy:

Ja widze swiat inaczej

Jak to jest forum mechanikow to mechanikow a nie posiadaczy aut. Nie kazdy posiadacz aut jest mechanikiem a nie kazdy mechanik jest posiadaczem auta np jak mu lejce po wodce na 4 lata zabiora

robercik1974

SuperMechanior
Punktów
81
Teraz stosuje sie pochodne heparyny. Ale przepraszam nie chce nikogo obrazic tylko tak sobie przy sobocie luzuje majty

A czemu nie mialy by pasc jak moze tylko turbinka wymieniona bez czyszczenia i dmuchania reszty

Do góry Bottom