• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Audi A3 8P Nie otwierają się drzwi przednie pasażera

krzys1540

Uczestnik
Punktów
1
Witam,
Mam problem w aucie AUDI A3 8P. Otóż na początku drzwi pasażera nie otwierały się od zewnątrz i zwyczajnie kierowca otwierał klamką od środka. Niestety teraz wydaje mi się że cięgno zamka mogło jakoś spaść bo niestety od środka również się nie otwiera (na klamce nie czuć lekkiego oporu jak poprzednio, teraz tylko sprężyna ją cofa) Macie jakieś pomysły jak otworzyć drzwi ? Lub jak dostać się do tego cięgna w sposób nie rysowania tapicerki w aucie ?

Z góry dziękuję za pomoc :D

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory

Jedno starczy

spam199190

Nowy
Punktów
0
Cześć,
mam mały problem po zamontowaniu zamka w tylnych drzwiach pasażera. Drzwi nie otwierały się z pilota, jedynie od węwnątrz. Zdemontowałem wszystko, rozkręciłem zamek, wyczyściłem i nasmarowałem. Po skręceniu i wpięciu wtyczki zamek zaczął ponownie działać. Zamontowałem go aby sprawdzić czy drzwi będą się zamykały, obecnie nie mogę ich otworzyć w żaden sposób: pilot, zewnątrz, wewnątrz. Starałem się wszystko dobrze poskładać, sprawdzając wszystko po kilka razy. Czy mogę w jakiś sposób otworzyć te drzwi ?. Ciągnięcie za linkę od wewnątrz nic nie daje. Mam zdemontowany cały boczek i dostęp do zamka. Jak podejść najlepiej do tego tematu aby nie narobić znaczących szkód.

Dziękuję za wszystkie podpowiedzi.

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Musisz sobie przygotować następujące narzędzia : siekiera, motyka, meselek...
Motyką delikatnie musisz sobie podważyć drzwi, a następnie siekierą puknąć przez meselek w zamek...jak zrobisz to dobrze to drzwi się powinny otworzyć...:rolleyes::D

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Siekiera, motyka, bimbru szklanka
W furze się urwała klamka
Siekiera, motyka, jobał pies
Będzie teraz niezły stres
Siekiera, motyka, bimber, gaz
A żeby to wszystko piorun trzasł
Siekiera, motyka, kura, jajo
Drzwi się otworzyć nie dają
Siekiera, motyka, mąki kilogram
Co tu teraz robić mam
...
:D

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
w tym przypadku istotnym jest właściwe wykorzystanie przenoszonego momentu na narzędzie które jest czynnym jego nośnikiem

gd_1985

SuperMechanior
Punktów
38
Miasto
Radom
Ee można tak jeździć bora drzwi pasażera zamknięte od roku mówię podjedź coś zrobimy ale boczek śmieć ee dzieci i żona z tyłu się mieszczą

Do góry Bottom