• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

audi a4 1.9 tdi 90 km problem po wymianie filtra

Status
Zamknięty.
P

PogotowieSamochodoweUK

Na twoje nie zamierzam, wlasnie chyba stajesz sie pierwszym uzytkownikiem forum (wat pie zeby to sie zdazylo od poczatku istnienia forum) ktorego ktos dodaje do ignorowanych:D

Keis2000

Nowy
Punktów
0
Ciekaw po co sprawdzać kat wtrysku itp jesli przed wymiana głupiego filtra było oki proste ze jest gdzieś nieszczelność dokrecajac na siłe kluczem wyciskasz uszczelniacz lub go zdzierasz

P

PogotowieSamochodoweUK

Nie no pan szanowny obelix kluczem kreci zawsze i profesjonalnie, nie osmieszaj sie kolego keis tak jak ja to zrobilem

qbaradom

SuperMechanior
Punktów
86
Miasto
Radom
Filtron był Polski ,ale nadal jest robiony w Polsce i w tych samych kolorach i pudełkach.
Obejrzyj opakowania.

barteek933

SuperMechanior
Punktów
49
Miasto
Mazowieckie
po co ten spam w temacie jak żaden nie ma pojęcia odp na temat xD hahaha
problem sam się rozwiązał po przejechaniu dosłownie kilku km bo samochód sie przypowietrzył. chociaż jak czasami piszę na innym forum to od razu kazali sprawdzać imobilizer haha
a co dokręcania filtra kluczem to klucz służył do przytrzymania filtra. na siłę cieżko jest tam coś zrobić bo robi się to w "powietrzu" i ciężko przytrzymać w ręku ... najlepsze jest pewnie to że z 70% nigdy tego na oczy nie widziała a się wypowiada xD

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3342
Miasto
PZ
kolego na samym wstępie napisałeś cytuję
filtr został wkręcony kluczem do filtrów więc raczej nie jest za lekko
więc paru forumowiczów się wypowiedziało na temat dokręcania filtrów kluczem.Koledzy znają się na rzeczy, nie bój się. Każdy z nas wie o tym jak się wymienia filtry paliwa w dieslach i jak mu się zapowietrzy układ to tak od razu nie pisze w takiej sprawie tematu tutaj. Wiadomo są auta które trudno odpowietrzyć ale to nie ten model akurat. Po co ten spam pytasz? hmm myślę że piszemy spam bo... wolno nam pisać spam :D a co, to nie elektroda

P

PogotowieSamochodoweUK

I wszystko w temacie. Chcesz nam docinke walnac i przycwaniaczyc ze ''naprawiles'' bez nas, a pierwotnie zapytales o cos na co wiekszosci nawet nie chce sie odpisywac bo jest to tak banalne jak pytanie ''co mam zrobic jesli jest ubytek cisnienia w oponie'':D
Mimo to wiekszosc napisala co mysli i co podejzewa. Dodatkowo wydalo sie ze wymiana zostala przeprowadzona bez zadnych podstaw wiedzy technicznej ani tym bardziej fachowej z dziedziny mechaniki co zapoczatkowalo problem. Tak tez metoda montowania filtra zostala objechane wzdluz i w poprzeg.
I masz racje, my nie wiele widzielismy;) przeciez naprwiamy rowery i deskorolki na codzien :rolleyes:

barteek933

SuperMechanior
Punktów
49
Miasto
Mazowieckie
a czy ja napisałem np. jak wymienić filtr ? xD haha nie pogrążaj się bo niczym nie zabłysnąłeś teraz, jak już będziesz umiał się wysłowić to napisz tylko zrób to w sposób zrozumiały. czytanie ze zrozumieniem się kłania.
i nie wiem kto tu się ośmieszył. ja zadając pytanie na które nie umiałeś dać sensownej odp czy ty jak zostałeś wyśmiany za swój post XD haha.

trebor70

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
396
Miasto
lubelskie
po co ten spam w temacie jak żaden nie ma pojęcia odp na temat xD hahaha
problem sam się rozwiązał po przejechaniu dosłownie kilku km bo samochód sie przypowietrzył. chociaż jak czasami piszę na innym forum to od razu kazali sprawdzać imobilizer haha
a co dokręcania filtra kluczem to klucz służył do przytrzymania filtra. na siłę cieżko jest tam coś zrobić bo robi się to w "powietrzu" i ciężko przytrzymać w ręku ... najlepsze jest pewnie to że z 70% nigdy tego na oczy nie widziała a się wypowiada xD
No w sumie od 30.12.2012 jak założyłeś temat troszkę czasu minęło więc już mógł się i sam odpowietrzyć. Gratuluję naprawy ;)

barteek933

SuperMechanior
Punktów
49
Miasto
Mazowieckie
1.01.13 napisałem że problem rozwiązany a od tamtej pory nie byłem ani razu na forum ...

P

PogotowieSamochodoweUK

Co za cyrk.... kolo pisze jak ten filtr zostal wymieniony, a teraz zaprzecza ze wcale nie pisal czegos takiego hehehe
Nie wnikam... wazne zes kozak i naprawiles. Rowniez gratuluje naprawy bo jak widzisz tylu nas i nie dalismy rady a ty przeszedles sam siebie i dziala:D

barteek933

SuperMechanior
Punktów
49
Miasto
Mazowieckie
gratuluję waszego poziomu. czytanie ze zrozumieniem. opanowane do perfekcji xD haha. do matury się przygotowujecie że macie to na takim poziomie ? xD żal mi was dwóch <hahaha> w 3 poście czy 4 napisałem że już problemu nie ma, a ty nadal chcesz udowodnić swoją mądrość

P

PogotowieSamochodoweUK

Ale jaka matura? Toz ja po podstawowce:DGary na zmywaku zmywam w angli:rolleyes:

P

PogotowieSamochodoweUK

Ale ja nie wkrecam, przeciez wy mechanicy to glaby, oszusci i naciagacze, a my emigranci to w PL zesmy nic nie osiagneli to ucieklismy krasc i myc gary na zmywakach w UK. Toz kazdy na forach o tym wie? Ty nie wiesz?:eek: Pamie, w jakim ty swiecie zyjesz jak prawdy prawdziwej zes nie slyszal:rolleyes:

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3342
Miasto
PZ
Też o tym słyszałem w telewizji, jakiś polityk powiedział że emigranci w Anglii to nieudacznicy którzy nie umieli sobie poradzić w Polsce :D

trebor70

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
396
Miasto
lubelskie
OO a ja też 2 razy w UK bylem i 2 razy w Grecji :p to ja też jestem zmywak :D

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom