• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Audi A4 akumulator czasem rozładowuje się na postoju

kuuuuujo

Nowy
Punktów
0
Problem jak w temacie.

Elektromechanik za pierwszym razem zdiagnozował, że przez zatkany odpływ wody deszczowej i nieszczelną puszkę z elektroniką część elektroniki korodowała i uległa uszkodzeniu. Wymienił co trzeba i okazało się, że to alarm samochodowy ciągnął prąd, więc wywalił i nie instalowałem nowego.

Problem się utrzymał.

Po ponownej wizycie sprawdził i oznajmił, że nic w aucie nie pobiera prądu na postoju i że to ja musiałem zrobić coś źle. Albo nie domknąłem drzwi, albo zostawiłem zapalone światła, itp. Uznałem za możliwe, wymieniłem też akumulator na nowy.

Nowy też się rozładował.

Tym razem miałem pewność, że to nie z mojej winy. Sprawdziłem nowy akumulator w serwisie, sprawny. Elektromechanik dalej nie widzi przyczyny.

Rozładowuje się kompletnie losowo. Używam auto średnio dwa razy w tygodniu i sprawdzam przed każdą jazdą napięcie. Może być miesiąc w normie, aż pewnego razu wsiadam żeby jechać i nie odpala, a napięcie jest 9.5 zamiast 12.5. Drzwi zamknięte, światła zgaszone. Nie rozumiem co może być przyczyną, czy ktoś może spotkał się z czymś podobnym?

Do góry Bottom