• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Audi a4 b5 1.8t 150km apu

Michal098

Nowy
Punktów
0
Miasto
Radom
Witam mam audi a4 1.8 turbo wymienione panewki wal po slifie głowic wymienione wszystkie uszczelniacze. Turbina po regeneracji. Silnik cały wymyty uszczelniony mam pytanko ponieważ na ciepłym silniku brak jest ciśnienia oleju. Ciśnienie sprawdzane manometrem

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Tak to jest jak ludzie nie kompetentni biorą się za rzeczy o których nie mają pojęcia:meh: Myślą, że to klocki ,,lego,, wystarczy poskładać, a tu :mooning: i zostaje tylko usiąść i się rozpłakać i pisać bezsensowne tematy na forach oczekując, że może ktoś ma szklaną kulę i będzie w stanie zobaczyć na odległość co taki ,,mistrz mechaniki,, spaprał, bo on sam mając przed sobą silnik nie jest wstanie:shifty::meh:

mordeto

SuperMechanior
Punktów
14
Miasto
Sosnowiec
A olej wlany :D? jak tak to jaki i jakie ciśnienia były przed remontem?

Giemza

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
199
Miasto
Lublin
Powiedz jaki był olej lany przed remontem oraz jaki jest zalany po remoncie. Po tym remoncie przepompowałeś go olejem czy jak go poskładałeś tak odrazu odpał?
Ja robiłem kiedyś czape w B6 1.8t i po robocie na wolnych sobie chodziła i wszystko okej, szefo wyjechał sie przejechać i ciśnienie straciła oleju podczas jazdy jak poszła w ciut wyższe obroty a problem był banalny.
Dokładnie jak wyżej kolega samspec napisał powiedz jak mierzysz to ciśnienie i jak wygląda na zimnym i na ciepłym.

Do góry Bottom