• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Audi a4 b6 Benzyna + gaz Szarpanie auta podczas jazdy

Chetoossek

Nowy
Punktów
0
Witam!
Mam problem z audi a4 b6. Otóż od kilku dni świeciła się mi kontrolka check engine. Komputer pokazał błąd a mianowicie chodzi o sondę lambda. Wszystko by było dobrze gdyby nie to, że po sprawdzeniu auto zaczęło szarpać podczas jazdy. Po odpaleniu samochodu przez ok. 30 sek obroty są niestabilne później wracają do normy. Najczęściej szarpie na niskich obrotach. Sprawdziłem cewki oraz świece wszystko jest ok poza tym, że 1 świeca była brudna od jakiegoś oleju. Wyczyściłem ją i zauważyłem, że jest troszkę lepiej lecz dalej szarpie. Kolejnym problemem jest to, że pod maską czuć gaz z instalacji lecz nie ubywa go...

Proszę o pomoc, ponieważ jestem zielony w sprawach motoryzacji. Jak potrzeba więcej informacji podam.

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
wszystko czego potrzebujesz do zdiagnozowania problemu to 150zł.
jedziesz na jakiś warsztat, zostawiasz audi na pół dnia, płacisz 150 i wszystkiego się dowiesz..

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
A ja jestem ciekaw w jaki sposób tego dokonałeś i skąd wiesz, że jest ok...
Sprawdziłem cewki oraz świece wszystko jest ok
:)
Kolejnym problemem jest to, że pod maską czuć gaz z instalacji lecz nie ubywa go...
Takie farmazony to możesz opowiadać takim jak ty farmazoniarzom na innych forach, dla takich farmazoniarzy...:)
A w ogóle to co bida taka, że na furę starczyło, a na serwis u mechanika już nie ? :)

Chetoossek

Nowy
Punktów
0
wszystko czego potrzebujesz do zdiagnozowania problemu to 150zł.
jedziesz na jakiś warsztat, zostawiasz audi na pół dnia, płacisz 150 i wszystkiego się dowiesz..

Wcześniejsze auto jak oddałem do mechanika czekałem 2 tyg. Może ktoś miał podobny problem lub przynajmniej co to może być? Nie pytam o 100% diagnozę ale być może ktoś coś będzie wiedział. Jak nie zrobię tak jak piszesz.

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
no, i nie chodzi o to, że za darmo niczego się tu nie dowiesz, tylko o to, że mechanik potrzebuje z dwie albo i trzy godziny bezpośredniego kontaktu z pacjentem przy użyciu przeróżnych narzędzi diagnostycznych, by można było cokolwiek stwierdzić.

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom