• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

audi a6 c5 2.5 tdi nie odpala po nocy

AlexanderV

Początkujący
Punktów
0
Witam. Tak na prawde to nie wiem czy pisze w dobrym temacie, ale nastapil mi pewien problem ze nie chce odpalic, nie jestem expertem licze tu na ze jakies podpowiedzi co to moglo byc bo wlasnie auto stoi u mechanika a w moim miescie to raczej robia na ilosc nie na jakos duuzo tego.. wracajac do problemu auto stalo tylko noc, wczesniej auto jezdzilo codziennie, wsiadam rano no i nie chce odpalic a do tego rozrusznik kreci przez 15 sekund i slychac jakis dzwiek, no dobra zawolalem znajomego zyby spojrzal no i cos mowi ze faktycznie cos z rozrusznikiem ale pokrecilismy go troche nie chcial odpalic dalem spokoj, za kilka godzin wyszedlem znow sprobowalem no i dalej nic.. nie chcialem dawac laikom zeby sprawdzali itp po prostu dalem do mechanika ktory wczesniej ja robil. dodam ze na zimnym strasznie ciezko palila, ale gdy juz byla rozgrzana to nie bylo problemow z odpaleniem, rozrzad wymienialem 12 000 km temu, filtry paliwa i olej jakies 6000. Ostatnimi czasy tez zaczela zle wskazywac paliwo dodatnio zawsze. I tylko czasem sie to zdarzalo.. takze panowie moze ktos cos z tego skojarzyc ?

WMserwis

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
496
Miasto
Wołomin
Witam,W jakich okolicznosciach to sie stało nagle i po jakiejs naprawie,obstawiam cofające sie paliwo trzeba zobaczycz czy w przewodzie paliwowym nie ma pecherzy powietrza.ewentualnie moze juz pompa siada.

AlexanderV

Początkujący
Punktów
0
Niee, auto jezdzilo codziennie. Zostawilem na noc, rano chcialem ruszyc do miasta no i tak jak napisalem pierw cos jak by rozrusznik, krecic krecik pozniej, ale odpalic nie chcial

i ogolnie ja na autach nie znam sie na tyle by moc samemu grzebac, do tego przy tym silniku

auto zostawilem dzis u mechanika no i czekam az zadzwoni co i jak z nim.. ale tutaj mechanicy lubia wali w chuu

WMserwis

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
496
Miasto
Wołomin
a ten rozrusznik kreci normalnie szybko czy wolno? po 15 sec ecu rozłącza rozrusznik przy nie udanej prubie odpalenia,ale dokładnie zdjagnozowac potrzebne dane auta.Auto pod komputer i sprawdzic parametry dotyczace rozruchu auta.

AlexanderV

Początkujący
Punktów
0
wolno wlasnie i przez to nie wiem co tu myslec
rok prod to 97, szkrzynia manualna
na zimnym ma problemy z odpalaniem ale zawsze zalapywal

maxsslko

SuperMechanior
Punktów
297
Jesli juz ciezko odpalal to pompa - tak na 90%. Jesli padla mechanicznie, trzeba sprawdzac po dawkach jesli sa bledy z komunikacja ecu - pompa to elektronika pompy. Ale warto pompe zdjac i zrobic na stole, sama elektronika nie koniecznie moze przyniesc pozytywny skutek.

kolegaradom

SuperMechanior
Punktów
31
miałem podobny przypadek, za pierwszym razem kręcił i nic na plaka od razu zaskoczył, potem juz jak raz odpai to wszystko ok, wystarczy że stał 2h i powtórka z zabawy, pompa wtryskowa, zużyta mechanicznie, możesz jeszcze spróbować zwiększyć dawkę i dawkę startową i minimalnie zapłon na wcześniejszy, do kontroli świece, czujnik temp cieczy.

AlexanderV

Początkujący
Punktów
0
Witam Ponownie
otoz mam rozwiazanie, mozecie nie uwierzyc sam nie wierzylem dopoki nie pojechalem i nie zobaczylem siersci na pasku rozrzadu, nawet do glowy mi to nie przyszlo. Dzis rano po raz kolejny zadzwonil mechanik no i mowie ze pierw zajrzal do swiec a tam 5 nie dzialajacych, wymienil wszystkie, do tego rozrusznik jednak tez z nim cos bylo nie tak wymienil, ale audi nadal nie pali, wykluczyl tez pompe dlatego ze przy probie startu auto puszczalo dymki, postanowil zajrzec do rozrzadu a to zmientolona mysza, ta gnidA mala narobila mi tyle szkod

samspec13

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
646
Miasto
europolonia
Witam Ponownie
otoz mam rozwiazanie, mozecie nie uwierzyc sam nie wierzylem dopoki nie pojechalem i nie zobaczylem siersci na pasku rozrzadu, nawet do glowy mi to nie przyszlo. Dzis rano po raz kolejny zadzwonil mechanik no i mowie ze pierw zajrzal do swiec a tam 5 nie dzialajacych, wymienil wszystkie, do tego rozrusznik jednak tez z nim cos bylo nie tak wymienil, ale audi nadal nie pali, wykluczyl tez pompe dlatego ze przy probie startu auto puszczalo dymki, postanowil zajrzec do rozrzadu a to zmientolona mysza, ta gnidA mala narobila mi tyle szkod
No to zaworki pewnie oberwały , jak gryzoń rozrząd przestawił .

AlexanderV

Początkujący
Punktów
0
tak jak napisalem, na tym rozrzadie zostalo przejechane tylko 12 000 takze watpie zeby kompletny rozrzad byl do wymiany, mysle ze dzis dostane info co jak i za ile

AlexanderV

Początkujący
Punktów
0
No i odebralem auto rozrzad przestawil sie o 4 zabki, cos tam zawory i glowica dostaly po swoim tlumaczyl ale nie znam sie bardzo wiec nie pamietam co tam dokladnie sie narobilo. To chyba jedna z najdrozszych myszy swiata, kosztowala mnie 1800..

Do góry Bottom