• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

audi a6c6 problem z cangateway

wiencek1993

Uczestnik
Punktów
6
Miasto
Śląsk
witam przy usuwaniu ochrony komponentu w audi a6c6 po obd zabrakło pradu w laptopie (czasami bywa niestety) problem w tym ze auto przestało zyc tzn nie wstaje licznik i co za tym idzie auto nie pali podejrzewam ze padł cangateway (na szczescie mam ori wsad z eepromu) pytanie czy jet taka mozliwosc ze auto sie tak zachowuje z uszkodzonym cangateway i czy wystarczy mi tylko plik z eepromu tego modułu zeby auto wstało?
w aucie siadła komunikacja ze wszystkim

kubart

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
190
www.ecudiagnostyka.pl
A ori rygla masz?
Tak wystraczy eprom jesli to bramka padla, czym to usuwaĺes? Jak jakis klon to moglo cos po drodze pasc np rygiel przy próbie flash ;)

wiencek1993

Uczestnik
Punktów
6
Miasto
Śląsk
Robione to svci od flyobd co do rygla rygiel wstaje po włożeniu klucza i pilot też działa więc mam nadzieję że tylko cangateway

wiencek1993

Uczestnik
Punktów
6
Miasto
Śląsk
Ok po wymianie can gateway auto wstało zostaje tylko ochrona komponentu i tu następna zabawa wzmacniacz to bose i teraz dziwna rzecz w wzmacniaczu są 2 epromy 25256 po przerzuceniu zawartości obu z ori wzmacniacza ochrona komponentu znikła tylko rzecz w tym że dźwięk nie wstaje błędów brak z testu wzmacniacza wszystkie głośniki grają ktoś miał taki przypadek wzmacniacz dobrany idealnie po numerach i tak samo po numerze softu

Do góry Bottom