• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Auto do 3tyś +

mich88

Początkujący
Punktów
0
Witam,
chciałbym kupić jakieś autko do tej kwoty, wiem że będzie trzeba coś przy nim zrobić. Co możecie polecić do tej kwoty, okolice Kielc niestety ciężko coś znaleźć, albo patrze nie na to co trzeba. Fajnie jakby było w gazie, przynajmniej przednie szyby w prądzie i interesowałoby mnie auto pięciodrzwiowe.
Możecie coś doradzić? Wiem że to mało, rower mam jak coś ;)

Encore

Moderator
Porady
1
Punktów
580
Witam,
chciałbym kupić jakieś autko do tej kwoty, wiem że będzie trzeba coś przy nim zrobić. Co możecie polecić do tej kwoty, okolice Kielc niestety ciężko coś znaleźć, albo patrze nie na to co trzeba. Fajnie jakby było w gazie, przynajmniej przednie szyby w prądzie i interesowałoby mnie auto pięciodrzwiowe.
Możecie coś doradzić? Wiem że to mało, rower mam jak coś ;)
Hulajnogę sobie kup... ile masz prawko tak w ogóle? przecież cię same opłaty zeżrą

ojek

SuperMechanior
Punktów
158
Miasto
Węgrów
Nigdy nie rozumiałem tego typu pytań. W tym budżecie złap pierwsze auto które złapiesz w sensownym stanie , nie ma co patrzeć na markę czy model

Encore

Moderator
Porady
1
Punktów
580
Nigdy nie rozumiałem tego typu pytań. W tym budżecie złap pierwsze auto które złapiesz w sensownym stanie , nie ma co patrzeć na markę czy model
i drugie tyle albo 50% do napraw plus oc i przegląd daje nam +/-~5Koła

mich88

Początkujący
Punktów
0
i drugie tyle albo 50% do napraw plus oc i przegląd daje nam +/-~5Koła

No to chyba oczywiste że trzeba coś dołożyć. To co, kupić auto za 5tyś i znowu dołożyć do 7?
Chce coś kupić a że będzie do zrobienia to się zrobi. To że 3tyś to nie znaczy że takim mam budżet.

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1104
Miasto
...Seksu i biznesu...
Ja drugie Volvo v_40 nabył za 1700. Na chodzie z opłatami:) i jeszcze doleciałem nim do domu:D to była atrakcja.!

nanab

SuperMechanior
Punktów
479
Miasto
Bydgoszcz
W takich cenach chodzą Fiaty Punto 1.2
chyba w stanie muzealnym albo grande punto. Normalna punto do okolice tysiaka.

J.w. nie patrz specjalnie na markę tylko na stan. Moje obecne daily(rower 200) kupiłem praktycznie przypadkiem, szukałem zupełnie innej marki i modelu, ale się trafił w dobrym stanie, z lpg, klimą, OC i BT na pół roku, el. szybami, lusterkami itd. za 1500zł. Porobiłem co było do zrobienia(przegub, końcówka drążka, łącznie ok. 90zł) i od 4 lat jeżdżę prawie bezawaryjnie(raz padł palec rozdzielacza za 17zł, ostatnio po ponad 10 latach od wymiany skończyło się sprzęgło, koszt całe 204zł).

Mck pomocnik

SuperMechanior
Punktów
68
chyba w stanie muzealnym albo grande punto. Normalna punto do okolice tysiaka.

J.w. nie patrz specjalnie na markę tylko na stan. Moje obecne daily(rower 200) kupiłem praktycznie przypadkiem, szukałem zupełnie innej marki i modelu, ale się trafił w dobrym stanie, z lpg, klimą, OC i BT na pół roku, el. szybami, lusterkami itd. za 1500zł. Porobiłem co było do zrobienia(przegub, końcówka drążka, łącznie ok. 90zł) i od 4 lat jeżdżę prawie bezawaryjnie(raz padł palec rozdzielacza za 17zł, ostatnio po ponad 10 latach od wymiany skończyło się sprzęgło, koszt całe 204zł).
Powiem Ci że byś się zdziwił. Sam mam Seicento na dojazdy. Ceny poszły tak, w dół, że za taką kwotę to dostaniesz zdrowego i nawet z LPG. Ja za mojego dałem 2800 i jedynie co musiałem wymienić, to tuleje tył i sprężyny. Stan blacharski igła. Wszystko zależy jak trafisz

nanab

SuperMechanior
Punktów
479
Miasto
Bydgoszcz
Powiem Ci że byś się zdziwił. Sam mam Seicento na dojazdy. Ceny poszły tak, w dół, że za taką kwotę to dostaniesz zdrowego i nawet z LPG. Ja za mojego dałem 2800
No to przepłaciłeś tak 2x. Ja swojego 1.1 rocznik 2008 kupiłem za 900zł, z OC, przeglądem i bez rdzy pomijając jeden próg do zrobienia(chyba 20zł kosztuje nowa reperaturka) i katalizator do wycięcia(były dwa zamiast jednego). za 3000 to już bym szukał grande punto. Stary punto albo sejczento powyżej tysiaka nie warto, no chyba że 1.4t-jet.

Mck pomocnik

SuperMechanior
Punktów
68
Powiem Ci, że się mylisz, bo to było 4 lata temu. Wtedy jeszcze ceny nie poszły tak, w dół Teraz reparaturka nie kosztuje 20 zł
Ps. Za takiego 1.4 trzeba kilka ładnych tysięcy położyć
Automatyczne połączenie postów:

Dodatkowo to 1.1 mpi w gazie

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
Audi a4 B5 mam na sprzedaż
--1.6 lpg za 3500
-1.6 benz za 4500