• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Auto na rajdówkę do 3000

Status
Zamknięty.

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1801
Miasto
Koszęcin
Ogolnie fajny sposób na fitness.
To moje punto pod maska ma 1.3 multijeta 90 lub 150 KM. Mimo to jezdze na 90. Na 150 duzo czescie zrywa przyczepnosc i zamiast predkosci mamy kupe kurzu. No i spalanie. Chobym sie zesrał toax 7.5 l/100.
U mas na wsi nie ma silowni itp a mi juz 50 za niedlugo stuknie a forme i wyniki badań mam jak 17 latek

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2018
Miasto
Kaczory
Ja mam w głowie projekt driftowozu. No ale przynajmniej wiem jak to zrobić xD

Faja

SuperMechanior
Punktów
20
Miasto
Puławy
Odpuść ten temat i inne związane z tym osobnikiem, poczytaj jego tematy i wypowiedzi. Brak wiedzy podstawowej, brak zaplecza, brak wzięcia pod uwagę przez niego sensownych argumentów jak ktoś mu daje, zawsze odbije pileczkę. Dla mnie temat bez sensu jak wiele poprzednich zalożonych przez niego. Myślę, żeby odpuścić, bo chłopak marzy za daleko nie mając pojęcia o tym co pisze.
No pewnie masz rację. Nie mam czasu na śledzenie kto kim jest ale temat można uznać za zamknięty. Miłej soboty.
No ale masz klucz 13? I młotek...

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1801
Miasto
Koszęcin
Tutaj z synem jadymy niech se chlopak juz umiejetnosci nabywa

Jarzi bier jakie stare volvo i ogień. Lebki ma wsi takim Volvo niezle daja ale jako drift na pkp zima pod dino. Ogilnie niezle sobie radzą. Ja mysle, ze zeby sie nie zrazić do tego "sportu" podstawa to tania w utrzymaniu fura. Wahacz do punto to w kazdym sklepie warzywnym idzie kupic. A 1.3 multijet pali tyle co kosiarka. Jak ganialem w motocrossie to ceny byly kosmiczne. Husqvarna wypalala mi 40 litrów benzyny za 2 godziny palowania na croscountry

Ostatnia edycja:

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2018
Miasto
Kaczory
Ja będę raczej na bazie E39 robić projekt bo w dobrych pieniądzach wleci. Oczywiście na start redukcja masy ^^
Docelowo 4.4 V8 bym chciał, ale zacznę od rzędowych szóstek

carniski1

SuperMechanior
Punktów
-142
W starych terenówkach np: samurai, pajero można było założyć felgi odwrotnie zyskując większe odsadzenie. A w ogóle to chyba nie jest właściwe forum do rozmów o takich przeróbkach. Mechanicy są od naprawiania a nie od twórczego myślenia.
Cieszę się że mi kibicujesz jeśli plany mi się zmienią i nie zrobię rajdówki to przerobię pewnego polskiego sedana na driftowóz

Gwintownik pręty gwintowane nakrętki takie zaślepione i jazda

Chyba się nie zrozumieliśmy. Mimo wszystko dopinguję projekt.

Dziękuję za to że mi kibicujesz osobiście się o ciebie pomodlę no i tak Nie zrozumieliśmy się bo ja zamierzam nauczyć się spawać ale nie spawarką tylko palnikiem byle jakim byleby 1600 °C osiągnął

W nim fajnie jest rozwiązane mocowanie sworznia wahacza.
Jak to rozwiązane a sworzeń wahacza to jest tak jakby mocowanie wahacza

Brak wiedzy podstawowej, brak zaplecza, brak wzięcia pod uwagę przez niego sensownych argumentów jak ktoś mu daje, zawsze odbije pileczkę. Dla mnie temat bez sensu jak wiele poprzednich zalożonych przez niego. Myślę, żeby odpuścić, bo chłopak marzy za daleko nie mając pojęcia o tym co pisze.

A propos skrzyni biegów to są tam przecież koła zębate które odpowiadają za przełożenie wiedzę posiadam narzędzia mam wiele argumentów jest bezsensownych nie jestem marzycielem i jeszcze raz mam wiedzę

@carniski1 od dłuższego czasu wypisujesz o swoich pomysłach. Może czas się wziasc za to?
Maksymalnie półtora roku i będziecie oglądać pierwsze zdjęcia po zakupie gruza

Ja też wiem

ale temat można uznać za zamknięty.
Dlaczego

Ja będę raczej na bazie E39 robić projekt bo w dobrych pieniądzach wleci. Oczywiście na start redukcja masy ^^
Docelowo 4.4 V8 bym chciał, ale zacznę od rzędowych szóstek
Polski sedan też będzie tani jak lecimy z ósemką to może ja spróbuję zamontować V10 z BMW M5 E60 ale wątpię czy mi się to uda

Encore

Moderator
Porady
1
Punktów
498
Miasto
Częstochowa
Powiem ci tak, temat schodzacy ponownie na psy, a temat juz był podobny tylko gruza szukałeś do 2000zł. Powielasz błędy, doradzanie mechaników takie same, olewałeś to swoimi argumentami a raczej ich brak. Co do "Wiedzę mam" Uświadomię i ja ciebie, nie masz wiedzy, dopiero zaczynasz raczkować a stawiasz siebie ponad wszystkie wypowiedzi. Ty myślisz, że masz wiedzę, ale nie masz. Temat ponownie zamykam, powód: Odnoczący się do tego TEMATU odbiegajacy od rzeczywiśtości, ( Argumenty przebijasz swoim, a raczej brak ich) czyli zawijające się koło nie dążące do niczego. Za chwilę napiszesz temat z autem za 4000zł....

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom