• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

AUTOCOM 2011.3 2012.2 2012.3

Status
Zamknięty.

Leolew

Początkujący
Punktów
0
ok. mój błąd nie jest odosobniony, znalazłem na innym forum fotkę takiego samego błędu jak u mnie. Błąd aktywacji.JPG

Załączniki

• Błąd aktywacji.JPG
    Błąd aktywacji.JPG
    121,2 KB · Wyświetleń: 5

piotrekwoj1

SuperMechanior
Punktów
12
Miasto
Toruń
Masz rację nie jestes jedyny z takim problemem. Czasami jest to pamieć do wymiany a czasami jest wina pyłyty głównej. Ja robie tak, jak nie daje rady zrobić płyty to aktualizuje go poprzez programator ale jest wtedy troche zabawy bo trzeba wylutować kość 29f800 zaprogramować i wlutować ponownie.

ludo44

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
329
U mnie wygląda tak, że test wychodzi ok a nie wykrywa vci. Spróbuję na nowym blutaczu już raz miałem taki przypadek i pomogło.

Leolew

Początkujący
Punktów
0
Masz rację nie jestes jedyny z takim problemem. Czasami jest to pamieć do wymiany a czasami jest wina pyłyty głównej. Ja robie tak, jak nie daje rady zrobić płyty to aktualizuje go poprzez programator ale jest wtedy troche zabawy bo trzeba wylutować kość 29f800 zaprogramować i wlutować ponownie.
Bardzo dziękuję za odpowiedź, sprawdzę płytę, jeżeli to nie rozwiąże problemu to będę musiał zlecić naprawę. Jestem elektronikiem, mam mistrza w zakresie RTV i dużo praktyki ponieważ miałem zakład RTV. Procesory, pamięci i programowanie są mi dalekie, dopiero w to wchodzę ale jeszcze trochę potrwa. Złożyłem parę interfejsów i programuje pierwszy procesor Atmegę 32.

Leolew

Początkujący
Punktów
0
Sprawdziłem głowicę i podłączyłem jeszcze raz i za trzecim razem rozpoczęła się aktualizacja, pasek doszedł do 3/4 długości i stanął, a potem się wyłączyło. Potem sprawdziłem Toolem i ku mojemu zdziwieniu sn odczytał 39071, taki numer odczytywał na truck. Pomimo ustawień sn na 30250 wskakiwało za jakiś czas 39071. Na cars cały czas czyta 30250. Co to znaczy? Czyżby głowica zaprogramowana była fabrycznie na 39071? Prosiłbym o wyjaśnienie tej łamigłówki.

piotrekwoj1

SuperMechanior
Punktów
12
Miasto
Toruń
Nie poprostu tak czasami się dzieje. Zrób aktualizacje na innym kompie to czasami pomaga

ludo44

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
329
Mój na nowym blutaczu śmiga aż iło:)

Leolew

Początkujący
Punktów
0
Witam. Wyciągnąłem płytki CDP Pro - złoty i zauważyłem brak elementu o oznaczeniu U25 znajdującego się przy Attinie 45. W innych takich samych jest. Czy może wierz co to za element? Zauważyłem też zwarte cyną nóżki 1i2 sterownika 4821 przekaźników, mieszczącego się po tej samej stronie co elektrolity zasilacza, czy to prawidłowe? Proszę o pomoc!

piotrekwoj1

SuperMechanior
Punktów
12
Miasto
Toruń
witam ja też mam problem z jednym cdp brak wykrycia w menager urzadzeń dioda od usb sie swieci i program do zmiany sn wykrywa vci. podmieniałem ft232bl oraz 93lc46 i dalej nic przez usb a po bluetooth działa poprawnie co może być z tym cdp?

piotrekwoj1

SuperMechanior
Punktów
12
Miasto
Toruń
tak właśnie sądzę że to płytka

Witam. Wyciągnąłem płytki CDP Pro - złoty i zauważyłem brak elementu o oznaczeniu U25 znajdującego się przy Attinie 45. W innych takich samych jest. Czy może wierz co to za element? Zauważyłem też zwarte cyną nóżki 1i2 sterownika 4821 przekaźników, mieszczącego się po tej samej stronie co elektrolity zasilacza, czy to prawidłowe? Proszę o pomoc!
U25 to jest tranzystor o oznaczeniu 813a

Ostatnio edytowane przez moderatora:

lukiii86

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Płock
www.chomikuj.pl
błąd wykrycia VCI jest przez nieumiejętną instalację. miałem ten problem.

posiadam aktywator XML do Autocom/Delphi 2013.R2

lukiii86

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Płock
www.chomikuj.pl
nie zgodzę się ponieważ miałem tak samo. wyłącz zaporę win. antywir i usuń wszystkie pozostałości po autocom z rejestru...wszystkie.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom