• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

AUTOCOM 2013R1

Status
Zamknięty.

koksiu621

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
273
Miasto
Kudowa-Zdrój
a nie trzeba robić instalacji od nowa ? bo koledze chyba o to chodzi żeby zaktualizować bez nowej instalacji ;)

tester

Gaduła
Punktów
3
Miasto
walbrzych
Mam autocom z programem 2013.1.Działa poprawnie z wyjątkiem że nie wyświetla zakładki OBD Mam okazję dostać płytę z programem 2013R3.Jak przeprowadzic poprawnie aktualizację by czegoś nie popsuć.

Dziękuję za poprzednią odpowiedż.

rch11

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
679
Miasto
NS
Mam autocom z programem 2013.1.Działa poprawnie z wyjątkiem że nie wyświetla zakładki OBD Mam okazję dostać płytę z programem 2013R3.Jak przeprowadzic poprawnie aktualizację by czegoś nie popsuć.

Dziękuję za poprzednią odpowiedż.
1) Uninstall software (Control Panel \ Add/Remove programs)
2) Manualy delete rest of folders and files on C:\Program Files
3) Manualy delete next files:

For XP:
C:\Programs\Autocom\
C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Autocom\
C:\Documents and Settings\*USER*\Application Data\Autocom\
C:\Documents and Settings\*USER*\Application Data\Microsoft\SystemCertificates\My
C:\Documents and Settings\Default User\Application Data\Microsoft\SystemCertificates\My
C:\Documents and Settings\LocalService\Application Data\Microsoft\SystemCertificates\My
C:\Documents and Settings\NetworkService\Application Data\Microsoft\SystemCertificates\My

or for WIN7:
C:\Programsx86\Autocom\
C:\Programsx86\Delphi\
C:\users\*USERNAME*\AppData\Roaming\Delphi\
C:\users\*USERNAME*\AppData\Roaming\Autocom
C:\users\*USERNAME*\AppData\Roaming\Microsoft\SystemCertificates\My

4) Use CCleaner to clean registry files or manualy (if you know what need delete)
5) Disconect from internet & disable antivirus software
6) Install new version Autocom software
7) Activate software
8) Finish.

dmarcol93

Początkujący
Punktów
0
Tak możesz, ale ja mam problemy w wersją R3 a z R1 nie było żadnych.

tester

Gaduła
Punktów
3
Miasto
walbrzych
Jaki masz problem z wersją R3.

Jakie problemy masz z wersją R3

Ostatnia edycja:

dmarcol93

Początkujący
Punktów
0
Ostatnia szansa z tą wersją R3.
Poproszę o aktywację @robert02500

R1 śmigała jak ta lala, teraz po instalacji R3 nie wykrywa mi testera, nie chce się łączyć z autem. Teraz coś pokombinowałem i myślę że będzie dobrze, Czekam tylko na aktywacje i powiem ci co i jak.

Załączniki

• FileActivation.rar
    2,8 KB · Wyświetleń: 12

rch11

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
679
Miasto
NS
Ostatnia szansa z tą wersją R3.
Poproszę o aktywację @robert02500

R1 śmigała jak ta lala, teraz po instalacji R3 nie wykrywa mi testera, nie chce się łączyć z autem. Teraz coś pokombinowałem i myślę że będzie dobrze, Czekam tylko na aktywacje i powiem ci co i jak.
Masz aktywowane

Załączniki

• FileActivation.rar
    5,3 KB · Wyświetleń: 14

Mega_mix

SuperMechanior
Punktów
26
Miasto
Okolice Kielc
panowie potrzebuje by mi ktoś pomógł z uruchomieniem dephli 150e taki jak w linku ,dostałem do tego płytke z oprogramowaniem

rch11

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
679
Miasto
NS
panowie potrzebuje by mi ktoś pomógł z uruchomieniem dephli 150e taki jak w linku ,dostałem do tego płytke z oprogramowaniem
Zainstaluj program, załaduj patcha tylko nie z płyty znajdź w necie albo na tym forum, gdzieś tu był i wyślij plik xml do aktywacji

Mega_mix

SuperMechanior
Punktów
26
Miasto
Okolice Kielc
mam zainstalowany 2013.1 bo kupiłem wcześniej autocom działał trochę i coś pokręciłem i padł . kupiłem ten tylko nie chcę się samemu dotykać po znowu coś żle zainstaluję ;) ,jak by była taka możliwość instalacj przez wiwer

rch11

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
679
Miasto
NS
mam zainstalowany 2013.1 bo kupiłem wcześniej autocom działał trochę i coś pokręciłem i padł . kupiłem ten tylko nie chcę się samemu dotykać po znowu coś żle zainstaluję ;) ,jak by była taka możliwość instalacj przez wiwer
Wyżej napisałem jak odinstalować i zainstalować autocoma lub delphi więc zrób to i będzie dobrze

Mega_mix

SuperMechanior
Punktów
26
Miasto
Okolice Kielc
już zrobione :) siedziałem instalowałem ,odinstalowałem i tak w kółko i filmiki z yutube były między czasie z instalacją i tak z 4 godziny a Robertowi 5minut ,wielkie dzięki już drugi raz pomógł mi robert02500

CZIROKEZ

Uczestnik
Punktów
1
Panowie mam takie pytanie czym różnią się te głowice

TCS CDP + PRO

VCI CDP

CDP PRO +

tylko ceną i wyglądem czy czymś innym.
Pozdrawiam

SzamilBasajew123

Początkujący
Punktów
0
Panowie potrzeba mi wersji 2012.3 . 2013.1 jest spoko, ale problemy sa z klima w fiatach, skrzn biegow nawet nie rusza. Chcialbym przetestowac starsza wersje, ale jedyne co znajduje to nie dzialajace pliki. Gdyby ktos mogl podrzucic dzialajace, bylbym bardzo wdzieczny. Glowice mam cdp+

mati1066

SuperMechanior
Punktów
0
Pochwalcie się gdzie kupiliście głowice od jakich sprzedawcow jedni nie chca faktur wystawic inni znow nie przyjmuja zwrotow gdy mi sie by nie spodobalo urzadzenie polecicie kogos konkretnego mi?

rch11

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
679
Miasto
NS
Panowie potrzeba mi wersji 2012.3 . 2013.1 jest spoko, ale problemy sa z klima w fiatach, skrzn biegow nawet nie rusza. Chcialbym przetestowac starsza wersje, ale jedyne co znajduje to nie dzialajace pliki. Gdyby ktos mogl podrzucic dzialajace, bylbym bardzo wdzieczny. Glowice mam cdp+
A czemu nie zainstalujesz 2013.3?

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom