• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Będzie pan zadowolony

kobra

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
145
Miasto
Bielsko-B
To taki telewizyjny "hejt" .
Chciałbym zobaczyć jego w akcji wyszukiwania awarii.

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
oglądałem ostatnio odcinek jak Pan Wor...ki wymieniał przepływkę, w Toyocie chyba i nawet nie sprawdził stanu filtra powietrza... a zgodnie ze sztuką powinien go wymienić ;)

selim

SuperMechanior
Punktów
297
Miasto
Sląsk
zgodnie ze sztuką powinien się przy wymianie cewek
ze śrubokrętem nie pchać ;)

Moriss

SuperMechanior
Punktów
7
Miasto
Lublin
Najlepszy był odcinek jak w warsztacie mechanik mówi ten siwy h** z TVN turbo to by .......

A

Anonymous123

Ogolnie nie wiem czego dokladnie temat dotyczy- zakładania kamer w aucie czy opini na temat programu. Zdarza mi sie obejrzeć. Może i rezyserki nie ma i nie powiem bo psuje to strasznie opinie o warsztatach. Zepewne niejeden moj i wasz klient oglada i mysli ze pewno nie raz zostal na cos przerobiony. Tak czy inaczej najgorsze sa komentarze ktore pomimo i tak nie najlepszej sytuacji z punktu widzenia potencjalnego klienta dodatkowo potęgują poczucie, ze mechanik to złodziej i pilnowac go trzeba.

Auto.Klinika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
951
Sami sobie na to zapracowalismy... Oczywiście nie wszyscy, ale znam warsztaty gdzie z 5min naprawy robi się remont silnika. Telewizja podchwycila i się kręci

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
Ale zaraz zaraz Pnie i Panowie. Ja sam oglądam i tak naprawdę spreparowane usterki przez ten program nie są jakieś uciążliwe i nie do zrobienia. Ja czasem zastanawiam się, jak warsztaty zatrudniające 5-6 ludzi są w stanie przetrwać na rynku w ten sposób jaki widzimy w programie...

Nie jednokrotnie mam tak, że po samych objawach człowiek w głowie układa sobie schemat i wyprzedza program. Choć by dziś - brak iskry. Ile kosztuje warsztat podłączenie samochodu pod tester i sprawdzenie zliczania obrotów? A Ci szukają jak takie osiołki i się poddają...
Bez jaj ale ludzie płacą nam za wiedzę i SPRZĘT... a jak ktoś ma w D inwestycje to popłynie... Nie inwestujesz nie zarabiasz, nie uczysz się nie zarabiasz... mechanicy nie chcą chłonąć wiedzy i myślą, że to nadal epoka syren i żuków...

A teraz to z żoną padliśmy... W TVN turbo usłyszeliśmy " WAŁ KORBOWODOWY" :D

Auto.Klinika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
951
Też czasami oglądam i zauważyłem, że nikt nie czyta/umie ogarnąć parametrów, jak podłącza kompa to tylko dla błędów. Większość usterek już mają w głowie naprawionych i okazało się, że lipa to nie jest to... Plucie ślina na silnik, czy wyzywanie klienta? rozumiem śpiewanie, rzucenie ku*** ale są jakieś granice i sam się czasami zastanawiam nad ukrytym choćby mikrofonem. A te 5/6 osób w warsztacie często pracuje za 1500, mają gdzieś staranie się i wykazywanie.

eltechsam

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1337
Miasto
Wysoka
Ale przez to, że więcej jest konwersacjach przerywników niż słów cenzuralnych to pewnie jest to jednak reżyserowane.
I kto ma więcej piiiiiiiiiiiiiiiii ten lepszy mechanik. :D:)
Nie wyobrażam sobie takiej komunikacji słownej jak przy tych naprawach.
No wiadomo, można siarczyście zakląć jak się młotem uwalisz albo sterownik spalisz... ;)

SYSTEM70

Uczestnik
Punktów
2
Niestety ale program ten obnaza warsztaty samochodowe Ale bardzo czesto mozna to nazwac garaze amatorskie niz prawdziwe warsztaty gdzie pracuja ludzie z pasja . Mozna zobaczyc jedna zaleznosc ze czym bardziej warsztat profesjonalnie wyglada porzadek ubrania mechanikow sprzet tym lepiej sobie radzi z usterkami Albo ja nie widzialem albo tak jest ze malo ktory kladzie jakis pokrowiec na fotel zanim usiadze w swoich warsztatowych dresach do srodka To jest dla mnie nie do pomyslenia zeby siadac na fotel nawet do diagnostyki bez pokrowca na fotel

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
No ale zaraz... Ile razy trafiał Wam się samochód bez błędów a coś było nie halo. Ilektoć tłumaczę, że błędy to nie wszystko tyle ktoć mają mnie za downa. A jak auto pali ciężko bo przepływka pokazuje 66st C powietrza a błędem nie wali i połowa gości się poddaje to co? Mam klienowi powiedzieć, że pół auta trzeba było wymienić? Wiadomo, że za wiedzę swoje skasuję ale jak widzę takie akcje to zaczynam się zastanawiać po co ja mam warsztat, przecież z tą wiedzą człowiek mógł by siedzieć w krawacie i dyrygować taką bandą...

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
Przeważnie nie trzeba kląć ale czasami faktycznie rzeczy martwe są złośliwe i trzeba je zwyzywać aby się przestraszyły :)

Auto.Klinika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
951
Krawat krawatem, ale miałbyś fartuch :D a na poważnie, to zabiłbyś ich:)

Do góry Bottom