• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Błędy Nissan Micra K12

Kaka55

Początkujący
Punktów
2
Witam, mam problem z Nissanem Micra K12 1.2 benzyna Kupiłam samochód na wyciągnięty łańcuszek rozrządu, rozrząd został wymieniony i auto jeździło tydzień. Tydzień po zaczęło gasnąć na postoju i także podczas jazdy. Po podłączeniu komputera pokazały się błędy P0011 czujnik położenia wału, sonda lambda po wykasowaniu błędów samochód zaczał jeździć lecz zglasł po 2 dniach i po tym czasie wywalił tylko błąd położenia wałku rozrządu. Część ta została wymieniona i samochód chodził przez ok. półtorej tygodnia bez zarzutu, po tym czasie wróciła usterka. Samochód nie odpala i nie pokazuje żadnych błędów, w ostatnim czasie wymieniłam również pompę paliwa i akumulator na nowy. Teraz pokazało błąd elektryki. Proszę o pomoc, nikt już nie ma pomysłu co to może być.

Załączniki

• IMG_20201209_094228.jpg
    IMG_20201209_094228.jpg
    213,4 KB · Wyświetleń: 14

TeslaManiac

SuperMechanior
Punktów
321
Czyli nawigacja zaprowadziła do mechanika a mechanik naprawił.
Proszę bardzo i polecamy się na przyszłość.

Kaka55

Początkujący
Punktów
2
Czyli nawigacja zaprowadziła do mechanika a mechanik naprawił.
Proszę bardzo i polecamy się na przyszłość.

Panu bardzo daleko do dobrego mechanika bo jak widać nie potrafił Pan pomóc a tylko wylać żółć z którą najwyraźniej nie potrafi Pan sobie poradzić, że robi to na forach gdzie ludzie szukają pomocy. A na przyszłość jak się Pan nie zna to może warto zmienić zawód a nie tracić czas swój jak i mój żebym musiała czytać bzdury które kompletnie do niczego mi się nie przydadzą.

Panu bardzo daleko do dobrego mechanika bo jak widać nie potrafił Pan pomóc a tylko wylać żółć z którą najwyraźniej nie potrafi Pan sobie poradzić, że robi to na forach gdzie ludzie szukają pomocy. A na przyszłość jak się Pan nie zna to może warto zmienić zawód a nie tracić czas swój jak i mój żebym musiała czytać bzdury które kompletnie do niczego mi się nie przydadzą.
Ps. I zanim napisze Pan że to forum dla mechaników to napiszę tylko , że mój tata jest mechanikiem pytałam w jego imieniu bo on nie miał czasu żeby to zrobić. W dodatku nie zajmuje się elektryka, ale jak widać dał radę. Pozdrawiam serdecznie

Ostatnia edycja:
  • Lubię to!
Punktów: JJK

TeslaManiac

SuperMechanior
Punktów
321
To nie żółć tylko motywacja do logicznego myślenia i cieszę się że pomogłem nawet jeśli odbiorca tego nie docenia lub nie potrafi zrozumieć. Samochodów jak i zresztą innych maszyn czy urządzeń nie naprawia sie poprzez forum, od tego są firmy i warsztaty. Tak więc jeszcze raz, cieszę się że mogłem pomóc. Pozdrawiam.

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
że mój tata jest mechanikiem pytałam w jego imieniu bo on nie miał czasu żeby to zrobić.
Pierdol...isz kocopoły jak potłuczona...:) Jak by twój ojciec był mechanikiem, to chyba by ci naprawił auto i nie musiała byś się pruć po forach...:) No chyba, że ma cię głęboko w doopie...:)
nikt już nie ma pomysłu co to może być.
Twój ojciec też ?:)

Kaka55

Początkujący
Punktów
2
Pierdol...isz kocopoły jak potłuczona...:) Jak by twój ojciec był mechanikiem, to chyba by ci naprawił auto i nie musiała byś się pruć po forach...:) No chyba, że ma cię głęboko w doopie...:)
Twój ojciec też ?:)

Stary to jesteś Ty i w dodatku głupi. A w d*pie to mam takie internetowe trolle jak Ty.

Stary to jesteś Ty i w dodatku głupi. A w d*pie to mam takie internetowe trolle jak Ty

Daj zarobić mechanikowi, bo widzę że tacy mechanicy jak Ty właśnie nie mają co robić, że siedzą tu i się prują z nudów

Stary to jesteś Ty i w dodatku głupi. A w d*pie to mam takie internetowe trolle jak Ty.

Daj zarobić mechanikowi, bo widzę że tacy mechanicy jak Ty właśnie nie mają co robić, że siedzą tu i się prują z nudów

A jak się tak nudzisz i zaczepiasz ludzi na forum które jest od tego żeby pytać, to może znajdź sobie inne hobby a na pewno będziesz szczęśliwszy.

Kończę ten wątek. Samochód został naprawiony dlatego nie ma sensu ciągnąć tematu dalej. Jeśli znajdzie się tu moderator to może też usunąć moje konto, już na pewno tu nie wrócę. Pozdrawiam

Ostatnia edycja:

Kaka55

Początkujący
Punktów
2
Normalny człowiek jedzie do mechanika i płaci za usługę , a nie cwaniaków na forum .Po Tobie wszystko się należy.
A czy ja gdziekolwiek napisałam, że mi się wszystko należy? Poprosiłam o pomoc bo myślałam że może ktoś tu miał podobny problem. Nikomu nie narzucalam i nie pisałam że musi mi pomóc! Ponadto samochód był u mechanika, było z nim roboty ale najważniejsze że jest naprawiony! Jak nie stać Cię na coś takiego jak pomoc to nie wiem co tu robisz! Nie wiem co te forum ma na celu skoro praktycznie w każdym poście komentarze wyglądają tak samo a żadnej pomocy. Może najlepiej brać od ludzi dokumenty z potwierdzeniem zawodu i nie będziecie mieli problemu. Nie chcesz pomóc to nie komentuj, nie rozumiem po co to wścibstwo! Żegnam

• Lubię to!
Punktów: JJK
Do góry Bottom