D
.dev
Witam
Mam problemy z moim samochodem do którego tracę już cierpliwość więc może ktoś miał takie same przypadki.
Samochód czasem odpala jakby zerwał się pasek rozrządu czy też jakby silnik cały latał pod maską.
Mechanik odkręcając na ciepłym korek oleju stwierdził że mogą już puszczać uszczelniacze zaworowe i chyba tak jest ponieważ na jakieś 5-6 tysięcy trzeba dolać około 100-200 ml ponieważ wyświetla się kontrolka od małej ilości oleju.
Niestety wkurzają mnie już problemy z odpalaniem tego samochodu.
Po zakupie wymienione zostały:
Tarcze przód/tyl -308
Klocki przód -102
Klocki tyl -62
Zacisk lewy -257
Zacisk prawy -257
Rolka napinacza paska -46
Rolka paska -50
Filtr powietrza-40
Filtr paliwa-36
Filtr kabinowy -32
Filtr oleju -30
Lacznik stabilizatora 2szt. -210
Guma stabilizatora -13
Plyn chlodniczy -62
Olej motul 5w40 -300
Kolo pasowe alternatora -170
Poduszka silnika -13
Wiazka elektryczna wtryskiwaczy -200
Pasek wielorowkowy -65
Rozrzad z pompa wody -800
Uszczelka pokrywy-87
Ostatnim czasem
został wyrzucony EGR programowo ponieważ waliło ciągle błędem.
Dodatkowo wymieniłem zaworek zwrotny w filtrze paliwa bo ktoś wcześniej wsadził zamiennik chiński.
Zaskakując po wymianie połowy rzeczy w samochodzie i wydaniu 13500 na samochód plus w tym momencie jakieś 14-15 tysięcy nadal nic się nie zmieniło.
Może ktoś ma jakiś pomysł lub jakiegoś dobrego mechanika z Łodzi ponieważ inni już rozkładają ręce a nawet jeden mechanik powiedział że się za to nie bierze bo nikt mu nie zapłaci jak nic nie znajdzie a to jest podobno szukanie igły w stogu siana.
Mam problemy z moim samochodem do którego tracę już cierpliwość więc może ktoś miał takie same przypadki.
Samochód czasem odpala jakby zerwał się pasek rozrządu czy też jakby silnik cały latał pod maską.
Mechanik odkręcając na ciepłym korek oleju stwierdził że mogą już puszczać uszczelniacze zaworowe i chyba tak jest ponieważ na jakieś 5-6 tysięcy trzeba dolać około 100-200 ml ponieważ wyświetla się kontrolka od małej ilości oleju.
Niestety wkurzają mnie już problemy z odpalaniem tego samochodu.
Po zakupie wymienione zostały:
Tarcze przód/tyl -308
Klocki przód -102
Klocki tyl -62
Zacisk lewy -257
Zacisk prawy -257
Rolka napinacza paska -46
Rolka paska -50
Filtr powietrza-40
Filtr paliwa-36
Filtr kabinowy -32
Filtr oleju -30
Lacznik stabilizatora 2szt. -210
Guma stabilizatora -13
Plyn chlodniczy -62
Olej motul 5w40 -300
Kolo pasowe alternatora -170
Poduszka silnika -13
Wiazka elektryczna wtryskiwaczy -200
Pasek wielorowkowy -65
Rozrzad z pompa wody -800
Uszczelka pokrywy-87
Ostatnim czasem
został wyrzucony EGR programowo ponieważ waliło ciągle błędem.
Dodatkowo wymieniłem zaworek zwrotny w filtrze paliwa bo ktoś wcześniej wsadził zamiennik chiński.
Zaskakując po wymianie połowy rzeczy w samochodzie i wydaniu 13500 na samochód plus w tym momencie jakieś 14-15 tysięcy nadal nic się nie zmieniło.
Może ktoś ma jakiś pomysł lub jakiegoś dobrego mechanika z Łodzi ponieważ inni już rozkładają ręce a nawet jeden mechanik powiedział że się za to nie bierze bo nikt mu nie zapłaci jak nic nie znajdzie a to jest podobno szukanie igły w stogu siana.