Między pinem 53 a pinem 25 wtyczka A sprawdź zasilanie jak zapewne wiesz powinno być tam 5V z minimalną odchyłką sprawdź je w momencie kiedy auto się dławi jest tam kilka istotnych elementów czujnik wałka ciśnienia przepustnica czujnik łopatek itd. wystarczy że któryś element jest w jakiś sposób minimalnie uszkodzony i przy wyższych obrotach zbija napięcie odniesienia zacisku i zaczyna się jazda aczkolwiek powinno być DTC ale różne cuda widziałem, najlepiej by to było zrobić oscyloskopem od razu by było widać czy jakich szpilek napięcia tam niema z któregoś elementu one też potrafią podobny bajzel robić.Kolego możesz trochę rozjaśnić. Dziękuje.
Hehe z tubiny to tylko korpus został, cała gemoetria wirniki wszystko.. Przymnie na stole sprawdzał się wkręcała jak poje*anaVnt pewnie nie zostało wymienione i się przycina.
To jest dziwne.Jak wyłącze mu esp(wtedy mogę wkręcić go na obroty na postoju) i trzymam 4500rpm dostaje czkawki obroty spadają i aż zgaśnie. Na wolnych obrotach pracuje pięknie..
Stary ten po*ebany samochód jest dziwny walcze z nim od roku.. Wrzuce filmiki zobaczysz o co kamanTo jest dziwne.
Między pinem 53 a pinem 25 wtyczka A sprawdź zasilanie jak zapewne wiesz powinno być tam 5V z minimalną odchyłką sprawdź je w momencie kiedy auto się dławi jest tam kilka istotnych elementów czujnik wałka ciśnienia przepustnica czujnik łopatek itd. wystarczy że któryś element jest w jakiś sposób minimalnie uszkodzony i przy wyższych obrotach zbija napięcie odniesienia zacisku i zaczyna się jazda aczkolwiek powinno być DTC ale różne cuda widziałem, najlepiej by to było zrobić oscyloskopem od razu by było widać czy jakich szpilek napięcia tam niema z któregoś elementu one też potrafią podobny bajzel robić.
Tak 53-masa 25-plus 5v lub możesz też wpiąć się igłą od tyłu wtyczki do czujnika ciśnienia listwy paliwowej pin 1-masa pin 3-plus5V może wygodniej się będzie wkłućCzyli tak jak zaznaczyłem na sterowniku, zdemontować obudowe wtyczki i od tyłu wtyczki w te piny się wpiąć, dobrze Cie zrozumiałem?