• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Bezczelni klienci, brak słów.

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1078
Miasto
...Seksu i biznesu...
Co ten dziadek pitoli, gada jak potłuczony bo chyba chce zabłysnąć w internetach :D
Grzesiu ,ale tak z drugiej strony to źle nie gada.
Ja znam takiego mechanika co takie plastiki odkręcał i wywalał mówiąc że to zbędny balast i szkoda czasu na montowanie takich plasticzków czyli że wiesz..

A klient nie świadomy;)

Grzegorz.Józefów

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
393
Miasto
Józefów
Grzesiu ,ale tak z drugiej strony to źle nie gada.
Ja znam takiego mechanika co takie plastiki odkręcał i wywalał mówiąc że to zbędny balast i szkoda czasu na montowanie takich plasticzków czyli że wiesz..

A klient nie świadomy;)
Vicia nie mówię że niektórzy odp robotę natomiast gada trochę bez ładu i składu a po drugie jak zauważył że brakuje spinek to mógł wrócić i poprosić o założenie, a te spinki nie wsiąkły przy wcześniejszych naprawach?
Nie wiem kupiłem kiedyś takie pudełko z trylionem spinek za jakieś 30 czy 40 zł i jak brakuje to nie liczę tylko montuję tyle ile brakuje i już, ma być zrobione dobrze tak jak chciałbym aby mi ktoś wykonał usługę :)

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
416
@Misiek myślałem, że Ty jedyny pokładasz wiarę w kompetencje heńka :(
Czy heniek byłby zdolny coś takiego powiedzieć w przestrzeń publiczną?
"...nie wymienienie filtra w układzie filtrowania samochodu..." :D 6:10 na filmie.

Bite 15 minut się śmiałem z tego filmu...ale nie tyle z gościa co z warsztatów z kim i z czym muszą się mierzyć :D
Dobrze, że chłop nic nie wie o gangu olejarzy.
Chociaż coś mnie się wydaje, że on tu na forum egzystuje i podczytuje henia :D
Pierwszy mój fan :D a tam w tle widzę już grupka groupes kibicuje i zagrzewa :D
Przejeb. macie :D

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
416
Dobra, scoro już o tych spinkach gadacie. Mnie zajeb. podkładkę :D

Nawet ASO nie miało tych podkładek. Duża podkładka 4mm grubości ~6cm średnicy. A założyli mniejszą 5cm.
Mówię dobra, znalazłem tokarkę, zrobiłem dwa razy grubszą z blachy ósemki. I co się okazało? Że siła była tak duża że ósemka się wygięła. A mniejsza czwórka dawała radę, taka podkładka.
(i musiałem dać dwie starą małą czwórkę i dużą nową ósemkę)

Podkładka 40zł niedostępna w ASO.
Ktoś doskonale wiedział co bierze.
Ziarno prawdy dziadek widzę zasiał :D
Nowy gang spinkowy :D

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1078
Miasto
...Seksu i biznesu...
Vicia nie mówię że niektórzy odp robotę natomiast gada trochę bez ładu i składu a po drugie jak zauważył że brakuje spinek to mógł wrócić i poprosić o założenie, a te spinki nie wsiąkły przy wcześniejszych naprawach?
Nie wiem kupiłem kiedyś takie pudełko z trylionem spinek za jakieś 30 czy 40 zł i jak brakuje to nie liczę tylko montuję tyle ile brakuje i już, ma być zrobione dobrze tak jak chciałbym aby mi ktoś wykonał usługę :)
Podzielam twoje zdanie i zgadzam się

Dobra, scoro już o tych spinkach gadacie. Mnie zajeb. podkładkę :D

Nawet ASO nie miało tych podkładek. Duża podkładka 4mm grubości ~6cm średnicy. A założyli mniejszą 5cm.
Mówię dobra, znalazłem tokarkę, zrobiłem dwa razy grubszą z blachy ósemki. I co się okazało? Że siła była tak duża że ósemka się wygięła. A mniejsza czwórka dawała radę, taka podkładka.
(i musiałem dać dwie starą małą czwórkę i dużą nową ósemkę)

Podkładka 40zł niedostępna w ASO.
Ktoś doskonale wiedział co bierze.
Ziarno prawdy dziadek widzę zasiał :D
Nowy gang spinkowy :D
Heniu takie podkładki to się na laserach wypala a nie się toczy,;)

jhosef

SuperMechanior
Punktów
33
Miasto
Gdańsk
To tak ku pamięci mojego dziadka.
Na wojnie był robotnikiem przymusowym na froncie wschodnim i pracował w warsztatach samochodowych na tyłach frontu.
Po jakimś czasie Niemcy zorientowali się że samochody co wyjeżdzaja z naprawy jeszcze tego samego dnia psują się i to nie moze być przypadek.
Okazało sie, że mój dziadek razem z innymi zostawiali w silniku prezent w postaci ryż albo kaszy w chłodnicy albo paru ziarenek piasku w silniku.
Ostatecznie miał więcej szcześcia niż rozumu. Fryce doszli co jest grane i dziadka i paru innych postawili pod mur.
Cudem ich nie rozstrzelali.
Dziadek mówił, ze ze strachu tak zacisnał pięści, że jak było po wszystkim to nie mógł potem palców rozprostować.
Inny znowu osiwiał w jednej chwili.

Ruskie przyjdą to będzie co robić.
To zdaje się Renault produkując ciężarówki dla Wermachtu skrócił bagnet oleju aby stan był przy zbyt niskim poziomie i silniki szybko umierały.

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1307
To zdaje się Renault produkując ciężarówki dla Wermachtu skrócił bagnet oleju aby stan był przy zbyt niskim poziomie i silniki szybko umierały.
chyba wydłużył :)

znalazłem informację:
T45 dostarczany niemieckiej armii miał być wyposażony w zmodyfikowany bagnet do kontroli stanu oleju. Bagnet został nacięty niżej, niż faktycznie wymagała tego konstrukcja silnika. Skutkiem tego Niemcy stale wlewali do Citroenów za małe ilości oleju. Taka forma sabotażu miała drastycznie zwiększyć awaryjność tych pojazdów. Niemcy nigdy tego nie wykryli, uznając francuskie silniki po prostu za nieudane. Wszystko miał wymyślić sam prezes firmy, a jego głównym założeniem był sabotaż bez narażania załogi fabryki.

PiweczkoPiwunio

SuperMechanior
Punktów
35
Miasto
Gdańsk (PL) & Villach (AT)
A ja powiem tak:
- miałem żal do mechaników za cenniki.
Wziąłem się za remont generalny Polo III i teraz mam żal, że jednak za darmochę mechaniory zapietalają. Taka jest prawda.

Panie, panie, uszczelkę pod deklem i uszczelkę misy Pan zmienisz bo ciekną? Pewnie że, zmienię. A za ile? A za 1200.

Ty debilu...
Ty wyzyskiwaczu...
Ty cwaniaku...
Ty kanciarzu...
Tubka kleju kosztuje 10zł na allegro.
Tak Cię zrobię, że na wymianę choćby wycieraczek nikt tu nie przyjedzie. Czemu tak drogo złodzieju tyyy??

No bo:
1. pokrywa zaworów w pańskim Polo jest razem z wałkami rozrządu i trzeba paski zdejmować
2. aby proćęPan misę zdjąć i odkręcić p..dolone trzy śruby koło trzeba cofnąć czyli wyjąć skrzynię bo cieknie, ale też z uszczelniacza za zamachem proćęPan

Drogo!!! Drogo!! Jadę stąd.

Wraca za dwa dni z zapytaniem - a gdybym dorzucił 100 byłby gotowy na weekend?

Panie, panie kochany. Ja Panu zrobię to za 200.

Suuuuuuperrr. Kiedy wstawić autko?

ProćęPan, pan czeka,...., hmmmmm, kajet przeglądam, hmmmm, a więc najbliższy wolny termin to 32 lutego

Do góry Bottom