• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Bmw 545i 2004 wyciek oleju

ADAŚ 4X4

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Kitchener
Witam wszystkich na forum
Mam wyciek oleju z silnika.
Zlokalizowałem wyciek od spodu silnika nad wózkiem w okolicy maglownicy.
Czy ktoś podpowie mi jak ściągnąć ten wózek - ramę albo jak dostać się do tego wycieku czy lepiej od dołu i zdjąć tą ramę czy wyjąć cały silnik

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Takie pytania to do tego gościa 1 (2).jpg :D
W profilu masz zawód ,,mechanik,, a zadajesz takie pytania jakbyś nigdy na oczy samochodu od spodu nie widział:meh:
Zlokalizowałem wyciek od spodu silnika nad wózkiem w okolicy maglownicy.
Spód silnika to pojęcie względne, bo może cieknąć z pod dekla zaworów i też wyciek będzie widoczny na dole (nie spotkałem się jeszcze żeby olej ciekł do góry:rolleyes:, ale wszystko jest możliwe...:p:D) tylko po co wtedy ściągać wózek ?:woot:
Trochę profesjonalizmu nikomu jeszcze nie zaszkodziło, a szczególnie mechanikowi- w opisywaniu usterki, bo nikt tu na forum nie ma szklana-kula-ziemska-odizolowywający-śnieg-14366586.jpg ...chyba...:D

ADAŚ 4X4

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Kitchener
Takie pytania to do tego gościa Wyświetl załącznik 21304 :D
W profilu masz zawód ,,mechanik,, a zadajesz takie pytania jakbyś nigdy na oczy samochodu od spodu nie widział:meh:
Spód silnika to pojęcie względne, bo może cieknąć z pod dekla zaworów i też wyciek będzie widoczny na dole (nie spotkałem się jeszcze żeby olej ciekł do góry:rolleyes:, ale wszystko jest możliwe...:p:D) tylko po co wtedy ściągać wózek ?:woot:
Trochę profesjonalizmu nikomu jeszcze nie zaszkodziło, a szczególnie mechanikowi- w opisywaniu usterki, bo nikt tu na forum nie ma Wyświetl załącznik 21305 ...chyba...:D
Wiesz. ...silnik jest tak zabudowany že trudno mi lepiej zlokalizować wyciek muszę zagłębić się i na czuja zlokalizować
Sorry za moje nie kompletne info

ADAŚ 4X4

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Kitchener
Patrzałem na pokrywę zaworową i jest lekko spocona ale spodniej nie leci widać od spodu że olej wycieka jest tak mało miejsca že latarką można ledwo poświecić

Może jak bym miał jakiś schemat tego silnika to by było lepiej sprecyzować temat wycieku

A

Anonymous123

Patrzałem na pokrywę zaworową i jest lekko spocona ale spodniej nie leci widać od spodu że olej wycieka jest tak mało miejsca že latarką można ledwo poświecić

Może jak bym miał jakiś schemat tego silnika to by było lepiej sprecyzować temat wycieku
Co ty chcesz za schemat? N 62 to sporych gabarytów silnik i lubiący cieknac tu i tam. Lejace pokrywy to standard. Jak na mechanika to dziwnie podchodzisz do tematu. Umyj to i patrz. Może leci tylko spod oringu zaworu vanosa.

Do góry Bottom