• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Bmw e46 2.0d po wymianie silnika nie chce odpalić

Beemka1000

Początkujący
Punktów
0
Miasto
człuchów
Witam proszę o pomoc o co może chodzić. Wymieniłem silnik Caly kompletny 2.0d 136km nie mogę go uruchomić w budzie po wypadku z której go wyciagnalem chodził normalnie . W wezykach paliwa nie ma powietrza a zapalić nie chce o co może chodzić?

samspec13

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
646
Miasto
europolonia
Witam proszę o pomoc o co może chodzić. Wymieniłem silnik Caly kompletny 2.0d 136km nie mogę go uruchomić w budzie po wypadku z której go wyciagnalem chodził normalnie . W wezykach paliwa nie ma powietrza a zapalić nie chce o co może chodzić?
Silnik o tym samym kodzie co stary?

RoMo

SuperMechanior
Punktów
27
Raczej wsadził cały silnik nie ruszając pompy, a tam jest vp44 w której jest immo, i chyba BMW ma jeszcze ews i immo w sterowniku, nie zagada.

A

Anonymous123

Nie ma immo ale nie znam handlarza co by sprzedal silnik z pompą bo na chwilę obecną jest droższa od silnika . A tą akurat pompę trzeba umiec ustawić.

dimitriew

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
620
Miasto
Radom
Pytanie czy odpowietrzony układ paliwowy?
Wysysarką do oleju podłącz na powrót z pompy VP44 i zaciągnij ropasie.
Zdejmij pierwszy wtrysk i zobacz czy będzie rozpylać przy próbie uruchomienia.
Napisz jaki wynik.

samspec13

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
646
Miasto
europolonia
Ciśnienie przez szmatę z kompresora, to nadmiar sam ujdzie i odpowietrzać.

Mattii

SuperMechanior
Punktów
213
Miasto
Maszewo
Ma to, że auto chodzi na plaku, a pompa na sucho.
Te pompy do najlepszych nie należą plus niemały przebieg i może tego nie wytrzymać.

ms-auto

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Kowary
Przesadzasz, za to bez plaka to szybciej rozrusznik umrze niż silnik zagada

A

Anonymous123

W m47 jest pompka elektryczna wiec paliwo w pompie wtryskowej jest w kilka sekund wiec zatarcie pompy nie grozi a wiec tym bardziej odpalanie na plaku nic nie zmienia bo problem nie lezy w braku paliwa w pompie - to dla rozwiania waszych wątpliwości. Poza tym autor juz dawno odpuścił wiec udzielanie sie w temacie jest zbyteczne.

ms-auto

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Kowary
Według twojej teorii większość dieseli w wieku poniżej piętnastu lat nie powinno się zapowietrzać bo mają pompke w baku. A wiemy że jak stanie gdzieś bańka powietrza to pompka nie da rady i nawet plaka bez luzowania wtrysków może nie pomóc.

Mattii

SuperMechanior
Punktów
213
Miasto
Maszewo
W m47 jest pompka elektryczna wiec paliwo w pompie wtryskowej jest w kilka sekund wiec zatarcie pompy nie grozi a wiec tym bardziej odpalanie na plaku nic nie zmienia bo problem nie lezy w braku paliwa w pompie - to dla rozwiania waszych wątpliwości. Poza tym autor juz dawno odpuścił wiec udzielanie sie w temacie jest zbyteczne.

M47 nie ma pompy wstępnej. Ma tylko w zbiorniku do przelewania z jednej komory do drugiej.
Pompa wstępna jest montowana po stronie kierowcy przy progu w silnikach na CR.

Mierzy

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Gdzieś w środku Polski
pompka ręczna w układ i trochę ćwiczeń przedramienia ( tzw łapy jak papaj) . Najskuteczniej i najbezpieczniej.

Po odpaleniu oczywiście zdemontować

Tah1Q.gif

duszyczka

Początkujący
Punktów
0
Miasto
sokołów podlaski
witam mam podobny problem e 46 2.0 116 kw po wymianie silnika nie pali .pompa ze starego silnika co zassal wode i zgioł się czwarty korbowód . wtryski stare sprawdzone .oddałem pompe do regeneracji .po regeneracji zapala ale nie działa pedał gazutylko ok.1400 obr na mim
i nierówna praca silnika .może jakaś pomoc

Do góry Bottom