• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

BMW F45 IBS problem

Dziobak

Gaduła
Punktów
7
Miasto
Londyn
bmerc.co.uk
Witam .
Czy ktos posiada schemat elektyczny lub jest w stanie pomóc i powiedziec gdzie idzie niebieski kabel wychadzacy z minusowej klemy z czujnika IBS .

kubart

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
190
www.ecudiagnostyka.pl
idzie do ECU , w zaleznosci od wersji (pin 14 wejscie) i wychodzi potem na alternator pin np 69 . w schematach masz wszystko. a co kombinujesz ?
Jutro dopiero moge Ci schemat wyciagnac ,

Ostatnia edycja:

Dziobak

Gaduła
Punktów
7
Miasto
Londyn
bmerc.co.uk
idzie do ECU , w zaleznosci od wersji (pin 14 wejscie) i wychodzi potem na alternator pin np 69 . w schematach masz wszystko. a co kombinujesz ?
Rozladowuje baterie w ciagu 5 dni .
Pokazuje mi uszkodzenie czujnika IBS przerwany obwód .Czujnik wymieniony i dalej to samo wiec ide po kablach .

Pokazuje mi uszkodzenie czujnika IBS przerwany obwód .Czujnik wymieniony i dalej to samo wiec ide po kablach .
Dziwna sprawa z tym niebieskim kablem bo on mi idzie do srodka samochodu a ECU ma zaraz obok bateri .Jak bys mogl podpiac jakis schemat bym byl wdzieczny

Dziwna sprawa z tym niebieskim kablem bo on mi idzie do srodka samochodu a ECU ma zaraz obok bateri .Jak bys mogl podpiac jakis schemat bym byl wdzieczny
Pobór pradu po uspieniu samochodu to 0.3v

Pobór pradu po uspieniu samochodu to 0.3v

Załączniki

• 20190529_100601.jpg
    20190529_100601.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 18
  • 20190529_100626.jpg
    20190529_100626.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 18
Ostatnia edycja:
Do góry Bottom